Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Το Δ.Σ. εγκρίνει την πώληση 3+1 λιγνιτικών μονάδων



H πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση των “3+1” λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αναμένεται να εγκριθεί από το προγραμματισμένο για τις 23 Μαίου 2018 Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, το οποίο συνεδριάζει με μία βαρυφορτωμένη ατζέντα, για την έγκριση μίας σειράς από απαιτούμενες διαδικασίες.  Είναι δε τόσο ασφυκτικό το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ, που, αν επιχειρήσει και πάλι η ΓΕΝΟΠ να μπλοκάρει τη συνεδρίαση, τότε αυτή θα εξελιχθεί με τηλεδιάσκεψη, όπως έγινε και την προηγούμενη φορά.


Η πρόσκληση αναμένεται να δημοσιευτεί στις 31 Μαϊου, ενώ η όλη διαγωνιστική διαδικασία σχεδιάζεται να διαρκέσει έως τις αρχές Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένων και των δύο σταδίων του διαγωνισμού, της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Το ΔΣ  της 23ης Μαίου θα κληθεί ακόμα να εγκρίνει τα σχέδια απόσχισης των δυο κλάδων   με τον πρώτο να περιλαμβάνει τη μονάδα Μελίτη Ι στη Φλώρινα, την άδεια για κατασκευή της  Μελίτη ΙΙ και τα δικαιώματα στα ορυχεία που τις τροφοδοτούν και τον δεύτερο τις μονάδες  3 και 4 της Μεγαλόπολης, μαζί με τα δικαιώματα στα ορυχεία.

Επίσης πρέπει να εγκριθούν οι λογιστικές καταστάσεις απόσχισης, η αναφορά του ελεγκτή, η  έκθεση του διοικητικού συμβουλίου και η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 26 Ιουνίου, για την έγκριση της όλης διαδικασίας.

Την  23η Μαϊου θα υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΓΕΜΗ, ενώ στις 25 Μαΐου θα δημοσιευτούν στο ΓΕΜΗ οι όροι απόσχισης και το κείμενο της πρόσκλησης γενικής συνέλευσης της 26ης Ιουνίου.

Στις 26 Ιουνίου λήγει και το χρονικό διάστημα που έχουν κατά το νόμο, οι πιστωτές της ΔΕΗ για να εκφράσουν πιθανές αντιρρήσεις σε σχέση  με την απόσχιση των μονάδων.  Εξ’ ού και οι διαπραγματεύσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, οι οποίες φέρονται να διεκδικούν πρόσθετες εγγυήσεις από τη ΔΕΗ για την εξυπηρέτηση των δανείων της.

Η Γενική Συνέλευση της 26ης Ιουνίου, πέρα από την έγκριση της απόσχισης,  θα αποφασίσει και επί του σχεδίου σύμβασης της απόσχισης, των καταστατικών και του διοικητικού συμβουλίου των νέων εταιριών. Η συμβολαιογραφική πράξη της απόσχισης και των καταστατικών των δύο εταιριών θα υπογραφούν στις 28 Ιουνίου και την αμέσως επόμενη ημέρα τα έγγραφα θα υποβληθούν στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η έγκριση της ίδρυσης των δύο νέων εταιριών από το ΓΕΜΗ αναμένεται στις 30 Ιουνίου.

Στις 30 Ιουνίου αναμένεται η έγκριση από το ΓΕΜΗ της ίδρυσης των νέων εταιριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου