Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

H ατζέντα και οι εισηγητές των "Ενεργειακών Διαλόγων" για την ηλεκτρική αγορά

 
H εκδήλωση των «Ενεργειακών Διαλόγων», μιας πρωτοβουλίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης και του Energypress, η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά και αποσκοπεί στη συγκρότηση ενός ανοικτού επιστημονικού διαλόγου για θέματα μείζονος σημασίας που απασχολούν την ενεργειακή αγορά, θα πραγματοποιηθεί
στην κεντρική αίθουσα συνεδρίων «Ερμής» του Ε.Β.Ε.Α. την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 στις 10.00.
Οι τρεις κομβικές, επίκαιρες θεματικές ενότητες είναι οι εξής: Η διαδικασία συνολικής δομικής αναδιάρθρωσης της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας υπό το πρίσμα των πρόσφατων μνημονιακών προβλέψεων, οι προϋποθέσεις και το πλαίσιο για τη συγκρότηση μιας ανταγωνιστικής λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και, τέλος, οι προτάσεις σε σχέση με τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου στήριξης των ΑΠΕ στη χώρα μας.
Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Πάνος Σκουρλέτης.
Εισαγωγική τοποθέτηση θα κάνει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης Δρ. Α. Μεταξάς.
Στα δύο πάνελ της εκδήλωσης θα συμμετάσχουν οι κύριοι θεσμικοί παράγοντες και προβεβλημένοι φορείς της ελληνικής ενεργειακής αγοράς. 
Ειδικότερα, στο πάνελ για τις αλλαγές στην αγορά ηλεκτρισμού:
·         Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ κ. Ν. Μπουλαξής (έχει προσκληθεί, δεν έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του), ο κ.Ιωάννης Μπλάνας, Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, ο κ. Αναστάσιος Γκαρής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΛΑΓΗΕ, ο κ. Γιώργος Στάμτσης, Γεν. Διευθυντής του ΕΣΑΗ, ο κ. Κωνσταντίνος Αθανασιάδης, Πρόεδρος της ΕΣΕΠΗΕ, ο κ. Αντώνης Κοντολέων, μέλος του προεδρείου της ΕΒΙΚΕΝ.
Στο πάνελ για το νέο πλαίσιο στήριξης των ΑΠΕ:
·         Ο κ. Διονύσης Παπαχρήστου, εκπρόσωπος της ΡΑΕ,  ο κ. Μιχάλης Φιλίππου, Επιχειρησιακός Διευθυντής Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας του ΛΑΓΗΕ, ο κ. Ulrich Laumanns, Project Manager της εταιρείας GIZ GmbH, ο κ. Παναγιώτης Παπασταματίου, μέλος Δ.Σ. της ΕΛΕΤΑΕΝ,  ο κ. Σάββας Σεϊμανίδης, Πρόεδρος της EREF, ο κ. Στέλιος Λουμάκης, Πρόεδρος του ΣΠΕΦ, ο κ. Σωτήρης Καπέλλος, Πρόεδρος του ΣΕΦ και ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλικός, Πρόεδρος του ΕΣΜΗΕ.
Επισημαίνεται ότι οι διοργανωτές προσκάλεσαν τη ΔΕΗ να συμμετάσχει καταθέτοντας τις απόψεις της στον ανοικτό διάλογο. Επιλογή της ΔΕΗ ήταν να απόσχει επικαλούμενη το γεγονός ότι τα εν λόγω ζητήματα βρίσκονται σε εκκρεμότητα και δεν θα ήθελε να τοποθετηθεί δημόσια.
Το ερωτηματολόγιο επί του οποίου θα τοποθετηθούν οι εισηγητές παρατίθεται εδώ.

Πηγή http://energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου