Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Από την 1η Ιουλίου Τα μυστικά για την έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

 

Αντίστροφη μέτρηση για την έκπτωση 15% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ καθώς από την ερχόμενη Παρασκευή 1η Ιουλίου τίθεται σε ισχύ το κίνητρο προς τους συνεπείς ως προς τις πληρωμές των λογαριασμών πελάτες της.

Αντίστροφη μέτρηση για την έκπτωση 15% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ καθώς από την ερχόμενη
Παρασκευή 1η Ιουλίου τίθεται σε ισχύ το κίνητρο προς τους συνεπείς ως προς τις πληρωμές των λογαριασμών πελάτες της.
Η έκπτωση γίνεται μόνο στις χρεώσεις προμήθειας (ανταγωνιστικό σκέλος) και αφορά όλους όσους είναι εμπρόθεσμοι στην καταβολή των “έναντι” και “εκκαθαριστικών” λογαριασμών αλλά και των δόσεων των προγραμμάτων διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Αυτό που επίσης πρέπει να ξέρουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από τη δημόσια επιχείρηση είναι πως η έκπτωση ισχύει για τις καταναλώσεις ρεύματος από την 1η Ιουλίου και μετά. Συνεπώς, για να κερδίσουν τη μείωση οφείλουν να πληρώνουν μέχρι και την ημερομηνία λήξης του τρέχοντες λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Ο υπολογισμός της έκπτωσης του 15% γίνεται πάντα επί του εκάστοτε εκκαθαριστικού που έχει εξοφληθεί εμπρόθεσμα και το ποσό της έκπτωσης εμφανίζεται στον αμέσως επόμενο λογαριασμό (είτε είναι έναντι, είτε εκκαθαριστικός). Έκπτωση δεν υπολογίζεται στον έναντι λογαριασμό, καθώς είναι κατ’ εκτίμηση λογαριασμός, στον οποίο δεν εμφανίζεται η ανάλυση των χρεώσεων. Απαραίτητο βεβαίως είναι να εξοφλούνται εμπρόθεσμα όλοι οι λογαριασμοί, είτε “έναντι” είτε “εκκαθαριστικοί”.
Επιπλέον, όσοι δεν είναι εμπρόθεσμοι από την 1η Ιουλίου στην πληρωμή συγκεκριμένων λογαριασμών μπορεί να χάνουν για τους επόμενους την έκπτωση, ωστόσο αν επανέλθουν θα την πετυχαίνουν στους μεθεπόμενους.
Είναι ευνόητο ότι όσοι είναι πελάτες της ΔΕΗ, έχουν κάθε συμφέρον να είναι συνεπείς σε όλους τους “έναντι” και “εκκαθαριστικούς” λογαριασμούς γιατί έτσι δεν θα διακόπτεται η παροχή της έκπτωσης.
Η μείωση αφορά και εκείνους που είναι συνεπείς στο πρόγραμμα διακανονισμών αλλά και για αυτούς που θα υπαχθούν και θα είναι επίσης εμπρόθεσμοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου