Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Καϊμάκης: Η απόσχιση ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ θα συμβάλλει στην ένταξή του στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας

 
 Τις διατάξεις του Νόμου 4389/2016 που αφορούν στον πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ μελέτησε το Εποπτικό Συμβούλιο του Διαχειριστή σε συνεδρίασή του στις 7 Ιουλίου.
Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ, Ν. Καϊμάκης, «διαπιστώθηκε ότι:
√ Οι διατάξεις του προαναφερθέντος νόμου 4389/2016
εδραιώνουν το δημόσιο χαρακτήρα της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., ενώ με τη νέα μετοχική σύνθεση του κεφαλαίου του (51% Δημόσιο και 49% ιδιωτικό) διασφαλίζονται πλήρως τα οικονομικά συμφέροντά της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., οι επιδιώξεις και οι στόχοι της, στη νέα δημόσια και ανεξάρτητη δομή και συγκρότησή της.
√ Η νέα συγκρότηση της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. συμπίπτει με τη δημιουργική πορεία της προς την ένταξη της στο αναδυόμενο διασυνδεδεμένο ευρωπαϊκό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που δημιουργεί την Ενεργειακή Ένωση της Ευρώπης και συνοδεύεται από την εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
√ Προτείνεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. ως αρμόδιο όργανο να ενημερώσει το στελεχικό δυναμικό της εταιρείας και το προσωπικό της, ώστε να αντιληφθούν τη νέα ιδιοκτησιακή δομή της εταιρείας, η οποία καθιερώνει το δημόσιο και ανεξάρτητο διαχειριστή μεταφοράς στη χώρα μας, προκειμένου να συμβάλλει και αυτό στη νέα δυναμική της πορεία, μετά την πλήρη απόσχισή της από τη ΔΕΗ, καθώς και την ένταξή της στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου