Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Αυτόματη η έκπτωση στη ΔΕΗ. ΤΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Τρέχει» από χθες 1η Ιουλίου η έκπτωση 15% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ για τους συνεπείς πελάτες, αλλά στους λογαριασμούς θα φανεί από τον Σεπτέμβριο, δεδομένου ότι οι λογαριασμοί εκδίδονται ανά δίμηνο.

Κι αυτό γιατί η μείωση αφορά τις καταναλώσεις που πραγματοποιούνται από την 1η Ιουλίου. Το τελικό ποσό λοιπόν θα φανεί στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς που θα φτάσουν στα σπίτια και στις επιχειρήσεις από τις αρχές του φθινοπώρου. Αυτά προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από τις
διευκρινίσεις που κάνει η ΔΕΗ μέσα από έντυπο ερωτήσεων και απαντήσεων.
Ετσι, για παράδειγμα, αν ένας καταναλωτής λάβει εκκαθαριστικό λογαριασμό στις 20 Ιουλίου, αυτός δεν θα περιλαμβάνει την έκπτωση: θα πρέπει αυτός ο λογαριασμός να εξοφληθεί εμπρόθεσμα ούτως ώστε η έκπτωση 15% να εμφανιστεί στον επόμενο λογαριασμό.
Δεδομένου ότι οι λογαριασμοί για τους οικιακούς πελάτες εκδίδονται ανά δίμηνο, η έκπτωση θα φανεί στους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από 1ης Σεπτεμβρίου.
Η διαδικασία
Προκύπτει επίσης ότι η διαδικασία εφαρμογής της έκπτωσης είναι αυτοματοποιημένη, δεν χρειάζεται δηλαδή να γίνει καμία ενέργεια από την πλευρά των καταναλωτών, ενώ παρέχονται πρόσθετες πληροφορίες για όσους είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό ή σε άλλα ειδικά τιμολόγια.
Η έκπτωση 15% γίνεται στις Χρεώσεις Προμήθειας του λογαριασμού ρεύματος σε όλους τους συνεπείς πελάτες. Συγκεκριμένα, όλοι οι πελάτες με τιμολόγιο: Οικιακό Γ1 και Γ1Ν, Επαγγελματικό Γ21, Γ22 και Γ23 στη Χαμηλή Τάση και τιμολόγιο ΒΓ, ΒΧ και ΒΥ στη Μέση Τάση, οι οποίοι θα εξοφλούν το σύνολο του λογαριασμού τους, καθώς και τυχόν δόσεις διακανονισμού οφειλής τους, μέχρι και την καθορισμένη ημερομηνία λήξης, θα λαμβάνουν έκπτωση στον επόμενο λογαριασμό τους, το 15% της αξίας της Χρέωσης Προμήθειας του προηγούμενου λογαριασμού που έχει ήδη εξοφληθεί εμπρόθεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου