Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Αποσπάσματα απο την επίσκεψη του Πάνου Σκουρλέτη στη Μεγαλόπολη. Απαντήσεις στα ερωτήματα συνδικαλιστών Νο 2




ΑΔΜΗΕ: Η συμφωνία του προηγούμενου καλοκαιριού έλεγε πως ή θα πάμε σε ιδιωτικοποίηση όπως είχε ψηφιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ή θα μας παρουσιάσετε ένα εναλλακτικό σχέδιο. 
 Στον τομέα της ενέργειας και της ΔΕΗ πετύχαμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας δυο πολύ θετικά πράγματα. 
Το ένα να ακυρώσουμε τον νόμο

 για το 66% του ΑΔΜΗΕ 
το δεύτερο να ακυρώσουμε τον νόμο για την μικρή ΔΕΗ. Εναλλακτικά προχωράμε στην ιδιοκτησιακή απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ με κατοχυρωμένο το 51% στο δημόσιο με ρητή αναφορά αυτού στον νόμο
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ με στρατηγική συνεργασία 24% 
ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ ΡΗΤΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Διαμορφώσαμε μια στρατηγική για να ξεπεράσουμε τα ζητήματα και τα προβλήματα θέτουν αυτοί που είναι απέναντι μας. 
 Η δικιά μας εναλλακτική πρόταση είναι παράλληλα με την εφαρμογή των ΝΟΜΕ να μην περιμένουμε να συμπιέζεται η ΔΕΗ αλλά να διατυπώσει μια εναλλακτική στρατηγικών συνεργασιών μέσο συμπράξεων που ενώ θα φαίνεται πως ανοίγει η αγορά η ΔΕΗ θα είναι μέτοχος και θα κερδίζει απ΄τα στρατηγικά αυτά σχήματα. 
 Η ρύθμιση για τις 36 δόσεις αγκαλιάστηκε από τον κόσμο. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχουμε σε απόλυτο νούμερο μείωση των ληξιπρόθεσμων. 
Δεν είμαστε ούτε στο 70 ούτε στο 80. Η έννοια της μονοπωλιακής αγοράς που υπήρχε μόνο απ΄το δημόσιο στην αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας δεν υπάρχει αυτή την στιγμή. 
Το 17% δεν είναι τις προθέσεις της κυβέρνησης να υλοποιήσει το παλιό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Είναι τελευταία χρονιά του 1 προς 5. Είναι παράλογο μια εταιρία που λειτουργεί σε συνθήκες πλήρως ανταγωνισμού να μην μπορεί να έχει τα όπλα που έχουν οι ανταγωνιστές. 
  Η εποχή που η ΔΕΗ ήταν το όχημα άσκησης πολιτικής που εξυπηρετούσε πελατειακές σχέσεις, έχει περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου