Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

"Μπόνους" σε καλοπληρωτές της Λάρισας από τη ΔΕΗ

Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για έναν στους δύο Λαρισαίους που έδειξαν… συνέπεια στις πληρωμές θα είναι πλέον μειωμένοι… 
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 15% ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΓΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
* Η επιχείρηση επιβραβεύει τους συνεπείς πελάτες για να σταματήσει τα κύμα οφειλών και την "αιμορραγία" προς άλλους παρόχους…
Εκπλήξεις, ευχάριστες, για ένα μεγάλο αριθμό καταναλωτών κρύβουν οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί
ρεύματος της ΔΕΗ που καταφθάνουν τις ημέρες αυτές στους Λαρισαίους. Η επιχείρηση υλοποιώντας το πρόγραμμα επιβράβευσης των συνεπών οικιακών και επαγγελματιών πελατών χαμηλής και μεσαίας τάσης πέρασε, αρχής γενομένης από τα εκκαθαριστικά του Σεπτεμβρίου, το μπόνους της μείωσης 15% στην τιμή ρεύματος και την έκπτωση στο πάγιο.  
Με τις κινήσεις αυτές που είχαν προαναγγελθεί εδώ και μήνες, ένας στους δύο καταναλωτές της Λάρισας, καθώς το 42% των πολιτών έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, είτε γιατί πλήρωσαν το 2015 εμπρόθεσμα τον λογαριασμό τους, ανεξαρτήτως του τρόπου εξόφλησης που είχαν επιλέξει, είτε γιατί εξοφλούν τις δόσεις του διακανονισμού στην ώρα τους, διαπιστώνει μια σημαντική ελάφρυνση στο ποσό της πληρωμής. 
Αν και η έκπτωση 15% δεν αφορά το σύνολο του λογαριασμού, αλλά στο ανταγωνιστικό σκέλος του, δηλαδή σε ό,τι αφορά στο καθαρό ποσό του ρεύματος, ωστόσο η μείωση στο λογαριασμό είναι αισθητή καθώς αφαιρείται και το διπλάσιο ποσό του παγίου. Για το λόγο αυτό υπήρξαν περιπτώσεις λογαριασμών πελατών,  που όχι μόνο δεν χρειάζεται να τους εξοφλήσουν αλλά τουναντίον να δικαιούνται και επιστροφής! Τα χρήματα βέβαια δεν πρόκειται να τα πάρουν καθώς κάθε επιστροφή θα συμψηφίζεται στον επόμενο λογαριασμό, ωστόσο τέτοιες περιπτώσεις σπανίως έχουν καταγραφεί στο ιστορικό της επιχείρησης…
Σε κάθε περίπτωση τα συγκεκριμένα κίνητρα που αποβλέπουν στην προσπάθεια ανακοπής του κύματος αύξησης των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών αλλά και της φυγής των συνεπών πελατών προς τον ανταγωνισμό, έρχονται σε μια περίοδο που "τρέχει" η ρύθμιση οφειλών σε 36 δόσεις με την επιχείρηση να διαμηνύει προς όσους αποφεύγουν συστηματικά να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους πως επίκεινται διακοπές ρεύματος.
Στο φάκελο του λογαριασμού μάλιστα που ταχυδρομεί η ΔΕΗ έχει ενσωματώσει ένα σημείωμα τόσο για την έκπτωση 15% όσο και για τη ρύθμιση οφειλών σε 36 δόσεις που λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου ενώ στην μπροστινή όψη του λογαριασμού των συνεπών καταναλωτών  υπάρχει ειδικό μήνυμα/σήμανση «Σας επιβραβεύουμε με επιστροφή διπλάσιου παγίου!»
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ
Η έκπτωση 15% στην αξία της χρέωσης προμήθειας ρεύματος του λογαριασμού στους συνεπείς πελάτες αφορά σε όλους τους πελάτες με τιμολόγιο: Οικιακό Γ1 και Γ1Ν, Επαγγελματικό Γ21, Γ22 και Γ23 στη Χαμηλή Τάση και τιμολόγιο ΒΓ, ΒΧ και ΒΥ στη Μέση Τάση.  Οι καταναλωτές αυτοί εφόσον εξοφλούν το σύνολο του λογαριασμού τους, καθώς και τυχόν δόσεις διακανονισμού οφειλής τους, μέχρι και την καθορισμένη ημερομηνία λήξης, θα λαμβάνουν στο εξής έκπτωση στον επόμενο λογαριασμό τους, το 15% της αξίας   του προηγούμενου λογαριασμού που εξοφλήθηκε εμπρόθεσμα.
Η έκπτωση 15% αφορά τις κιλοβατώρες που έχουν καταναλωθεί στο τετράμηνο του εξοφλητικού λογαριασμού και όχι στις λοιπές χρεώσεις που επιβαρύνουν τα τιμολόγια (τέλη δικτύου, δημοτικά τέλη κ.λπ.).
Στη συγκεκριμένη παροχή δεν περιλαμβάνονται οι πελάτες που απολαμβάνουν ήδη τιμολογιακών προνομίων, όπως πελάτες ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης, Πολυτεκνικό Τιμολόγιο ΓΤ, πρόγραμμα Ακραίας Φτώχειας, Αγροτικό Τιμολόγιο.  Εντούτοις, εάν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), κάποιο συγκεκριμένο τετράμηνο λόγω υπέρβασης των ορίων κατανάλωσης της κατηγορίας τους, δεν τιμολογηθούν με τις τιμές του ΚΟΤ, αλλά με κάποιο από τα Οικιακά Τιμολόγια (Γ1 ή Γ1Ν), εφόσον είναι συνεπείς τότε θα λάβουν το ποσό της έκπτωσης 15% για τον συγκεκριμένο εκκαθαριστικό λογαριασμό.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη και εφόσον διαπιστωθεί ότι έχει εξοφληθεί εμπρόθεσμα ο λογαριασμός και οι τυχόν δόσεις της περιόδου, τότε αυτόματα στον επόμενο λογαριασμό πιστώνεται το ποσό της έκπτωσης.
Η έκπτωση 15% αφορά στις Χρεώσεις Προμήθειας του εκκαθαριστικού λογαριασμού που έχει εξοφληθεί εμπρόθεσμα, δηλαδή:
*  για τους πελάτες με τιμολόγιο Γ1, Γ1Ν, αφορά στο 15% του ποσού του παγίου και της αξίας ενέργειας
* για τους πελάτες με τιμολόγιο Γ21, Γ22 και Γ23 αφορά στο 15% του ποσού του παγίου, της αξίας ενέργειας και της αξίας της ισχύος (όπου υπολογίζεται) και
* για τους πελάτες με τιμολόγιο ΒΓ, ΒΧ και ΒΥ αφορά στο 15% του ποσού της αξίας ενέργειας, της αξίας ισχύος και της αξίας CO2.
Πάντως μετά την εφαρμογή του προγράμματος επιβράβευσης, επειδή έχει παρατηρηθεί  ότι ορισμένοι μεμονωμένοι συνεργάτες (π.χ. καταστήματα ΟΠΑΠ, φαρμακεία), έχουν αποδώσει με καθυστέρηση τα ποσά που εισέπραξαν από τους πελάτες  οπότε να μην μπορούν να λάβουν την επιστροφή του διπλάσιου του παγίου με τα αποδεικτικά εξόφλησης των εκκαθαριστικών λογαριασμών έτους 2015 να απευθυνθούν: Σε οποιοδήποτε κατάστημα ΔΕΗ, στο Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης, 1177 ή στην ιστοσελίδα ΔΕΗ www.dei.gr, όπου θα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα επικοινωνίας.
ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΠΑΓΙΟΥ
Σχετικά με την απαλλαγή της καταβολής του παγίου να σημειώσουμε ότι αυτή αφορά οικιακούς πελάτες και ισχύει για τον επόμενο χρόνο. Εφόσον ο πελάτης εξόφλησε εμπρόθεσμα όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ το 2015, τότε απαλλάσσεται από το πάγιο για όλο το 2016. Αν αντίστοιχα εξοφλήσει εμπρόθεσμα και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ το 2016, θα απαλλαγεί της καταβολής του παγίου για το 2017. Η επιστροφή το διπλάσιου ποσού της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό του 2016 αφορά μόνο στην πάγια χρέωση ημέρας και νύχτας της ΔΕΗ (πάγιο Χρεώσεων Προμήθειας).
- See more at: http://www.eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου