Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Σταθάκης: Δεν χάνουν το ΚΟΤ οι δικαιούχοι στην περίπτωση που υπερβούν τα όρια κατανάλωσης

 
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε σήμερα ότι οι δικαιούχοι-ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού δεν χάνουν το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στην περίπτωση που υπερβούν τα όρια κατανάλωσης, που έχουν καθορισθεί για την ένταξη τους σε αυτό.
Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός στο
δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη και στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα, διευκρίνισε καταρχήν ότι οι καθορισμένες καταναλώσεις για την ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο αφορούν σε ετήσια βάση. Συνεπώς, όπως είπε ο κ. Σταθάκης, αν ένας δικαιούχος υπερβεί το όριο της κατανάλωσης μέσα σε ένα τετράμηνο, έχει τη δυνατότητα να το συμψηφίσει με τα επόμενα τετράμηνα.
Στην περίπτωση, ωστόσο, που γίνει υπέρβαση της οριζόμενης κατανάλωσης σε ετήσια βάση, τότε ο δικαιούχος του Κοινωνικού Τιμολογίου θα κληθεί να πληρώσει μόνον τις υπερβάλλουσες κιλοβατώρες με βάση το Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ.

1 σχόλιο:

  1. Στον ιστότοπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορεί κανείς να βρει το ακόλουθο δελτίο τύπου:

    --------------------------------------------------------------------------------------

    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2017

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε ότι οι δικαιούχοι-ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού δεν χάνουν το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στην περίπτωση που υπερβούν τα όρια κατανάλωσης, που έχουν καθορισθεί για την ένταξη τους σε αυτό.

    Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός στο δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη και στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα, διευκρίνισε καταρχήν ότι οι καθορισμένες καταναλώσεις για την ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο αφορούν σε ετήσια βάση. Συνεπώς, όπως είπε ο κ. Σταθάκης, αν ένας δικαιούχος υπερβεί το όριο της κατανάλωσης μέσα σε ένα τετράμηνο, έχει τη δυνατότητα να το συμψηφίσει με τα επόμενα τετράμηνα.

    Στην περίπτωση, ωστόσο, που γίνει υπέρβαση της οριζόμενης κατανάλωσης σε ετήσια βάση, τότε ο δικαιούχος του Κοινωνικού Τιμολογίου θα κληθεί να πληρώσει μόνον τις υπερβάλλουσες κιλοβατώρες με βάση το Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ.

    από το Γραφείο Τύπου

    --------------------------------------------------------------------------------------
    (ΠΗΓΗ: http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=389&sni%5B524%5D=4571&language=el-GR)

    Στην πραγματικότητα όμως όχι μόνο μπορεί να χαθεί ουσιαστικά το ΚΟΤ, αλλά να επιβαρυνθείς γι αυτό ενώ τυπικά είσαι δικαιούχος ΚΟΤ.

    Αυτό συμβαίνει όταν η κατανάλωση του για ένα τετράμηνο είναι τέτοια ώστε η μέση κατανάλωση του σε ετήσια κυλιόμενη βάση να υπερβαίνει τα όρια της κατηγορίας στην οποία εντάσσεται. Σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζεται το κανονικό οικιακό τιμολόγιο για το σύνολο της 4μηνιαίας κατανάλωσης στην οποία αναφερόμαστε.

    (ΠΗΓΗ: Ερώτηση 5. Τι θα συμβεί εάν σε ένα τετράμηνο υπερβώ το όριο κατανάλωσης που ορίζει το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο; στη διεύθυνση https://www.dei.gr/el/ola-osa-prepei-na-kserete-gia-to-koinwniko-oikiako-timologio)

    Τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας επιβαρύνονται και με ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Μια από αυτές είναι οι χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που περιλαμβάνουν και το κόστος του ΚΟΤ. Στην περίπτωση που εξετάζουμε θα επιβληθούν και χρεώσεις ΥΚΩ για το σύνολο της 4μηνιαίας κατανάλωσης στην οποία αναφερόμαστε.

    Έτσι χάνεται το ΚΟΤ μας!

    Όμως το πράγμα δε σταματάει εδώ. Σ' αυτή την περίπτωση, παύουν να εφαρμόζονται κι όποια ειδικά μέτρα προστασίας προβλέπονται για ευάλωτους καταναλωτές, όπως είναι προθεσμία εξόφλησης Λογαριασμών Κατανάλωσης τουλάχιστον σαράντα ημερών, δυνατότητα τμηματικής και άτοκης εξόφλησης Λογαριασμών Κατανάλωσης, αναστολή της δυνατότητας του προμηθευτή να

    ΑπάντησηΔιαγραφή