Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Παναγιωτάκης: Καταστρώνουμε σχέδιο με διεθνή σύμβουλο για επέκταση στην Τουρκία

Η ΔΕΗ επιδιώκει να επεκτείνει τις επενδύσεις της στην Τουρκία, σημειώνει ο Μ. Παναγιωτάκης σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Αναντολού, εξηγώντας ότι η εταιρεία εκπονεί νέα στρατηγική για τη διείσδυση στην τουρκική ενεργειακή αγορά σε συνεργασία με διεθνή συμβουλευτικό οίκο.


«Θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να έχουμε ζωηρή παρουσία στην Τουρκία», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ. «Αυτό που αναζητούμε είναι οι προοπτικές συνεργασίας και η επέκταση των επενδύσεων στην Τουρκί στον τομέα της αιολικής ενέργειας, σε κάποια μικρά υδροηλεκτρικά πρότζεκτ, καθώς και σε μια γεωθερμική επένδυση στην Καππαδοκία».

Η ΔΕΗ, άλλωστε, έχει ήδη παρουσία στην Τουρκία από το 2014, μέσω της θυγατρικής τους PPC Elektrik, που δραστηριοποιείται στο trading.

Βεβαίως, όπως σημειώνει ο κ. Παναγιωτάκης, οι επιδιώξεις της ΔΕΗ στην Τουρκία δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα των ΑΠΕ, καθώς λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό για μια λιγνιτική μονάδα στο Εσκί Σεχίρ, από κοινού με την κινεζική Shenhua.

Η ενισχυμένη παρουσία της ΔΕΗ στα Βαλκάνια περιλαμβάνει την απόκτηση της σκοπιανής EDS. Σε ερώτηση σχετικά με τον η συγκεκριμένη κίνηση σχετίζεται με το «ανοικτό μέτωπο» της ελληνικής κυβέρνησης ως προς το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, ο πρόεδρος της ΔΕΗ σημειώνει ότι οι κινήσεις της ΔΕΗ δεν καθορίζονται από διακρίσεις σε τέτοια ζητήματα.


«Γιατί στην ΠΓΔΜ; Επειδή εδώ και πολλά χρόνια έχουμε συνεργασία με αυτή τη χώρα. Η θέση μας εκεί μπορεί να μας βοηθήσει να επεκταθούμε σε άλλες αγορές όπως η Σερβία, το Κόσσοβο και η Σλοβακία», εξήγησε ο κ. Παναγιωτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου