Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Σε δίκη παραπέμπονται Ε.Μυτιληναίος και Σ.Νέζης για το έμβασμα των 250.000 ευρώ

δικαστήριο 
Σε δίκη παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Στέργιος Νέζης για την υπόθεση του εμβάσματος 250.000 ευρώ που εντόπισαν οι Αρχές να έχει καταβληθεί σε εταιρεία του κ.Νέζη.
Το δικαστικό συμβούλιο Εφετών με πρόεδρο την κ. Ιωάννα
Κλάππα και μέλη τους εφέτες Αλεξάνδρα Βασιλακάκου και Κώστα Σαργιώτη αποφάσισαν την παραπομπή του κ. Μυτιληναίου για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας ,με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου, ενώ για νομικούς λόγους τον απήλλαξαν για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος ).
Οι δικαστικοί λειτουργοί σε ό,τι αφορά τον κ. Νέζη αποφάσισαν επίσης την παραπομπή του σε δίκη για παθητική δωροδοκία με τος ίδιες επιβαρυντικές περιστάσεις και ξέπλυμα μαύρου χρήματος .
Και οι δύο αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται και υποστηρίζουν ότι η επίμαχη συναλλαγή αφορούσε σε παλαιότερη παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών εκ μέρους του κ. Νέζη προς τον Όμιλο Μυτιληναίου και σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε το συγκεκριμένο εργο της ΔΕΗ.

Μίνα Μουστάκα
www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου