Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

H ΓΕΝΟΠ και τα Α΄βάθμια σωματεία αντιδρώντας δυναμικά ενάντια στην αποεπένδυση του λιγνιτικού δυναμικού, προστρέξαν σύμφωνα με την πρόσκληση της επιχείρησης σε διαβούλευση για την μετακίνηση του προσωπικού στις νέες θυγατρικές. Γιατί πήγαν; Τι συζητήθηκε; Τι ζητήσαν οι συνδικαλιστές;

Σύμφωνα με την από 4/5/18 πρόσκληση της ΓΔ/ΑΝΠΟ ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ και τα σωματεία (τέσσερις ημέρες πριν την ψήφιση της σχετικής εισήγησης της έναρξης διαδικασίας της αποέπενδυσης του 40% του λιγνιτικού δυναμικού παραγωγή+ορυχεία από το Δ.Σ. Δ.Ε.Η.) αποδέχθηκαν το αίτημα προχώρησαν σε σύσκεψη-διαβούλευση για την μετακίνηση των εργαζόμενων από τη μητρική ΔΕΗ στις νέες θυγατρικές εταιρίες που θα δημιουργηθούν στα πλαίσια του Ν. 4533/2018, καθώς και ότι άλλο αφορά τους εργαζόμενους συνέπεια του νόμου.
Τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα την ώρα που το συνδικαλιστικό κίνημα, εργαζόμενοι και φορείς κοινωνιών δίνουν αγώνα να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπει ο 4533.
    Ποια ανάγκη λοιπόν οδήγησε την ΓΕΝΟΠ μαζί με τα σωματεία να συμμετάσχουν στην διαβούλευση;
Όφειλαν  με έγγραφο προς την ΓΔ/ΑΝΠΟ να δηλώσουν πως δεν
θα παραστούν διότι διαφωνούν με τον νόμο και τον αντιπαλεύουν με σκληρές κινητοποιήσεις ώστε να μην ισχύσει.
Αντί της άρνησησης, τους όμως αυτοί πρόστρεξαν και συμμετείχαν θέτοντας και όρους για την επόμενη συνεδρίαση.
      Συγκεκριμένα σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από παριστάμενους συνδικαλιστές και στελέχη της ΔΕΗ που παραβρέθηκαν στην εν λόγο διαβούλευση.
Η ΓΕΝΟΠ ζήτησε δια του προέδρου της:
Α) Να τους δοθεί οργανόγραμμα των υπο δημιουργία δυο θυγατρικών.
Β) Να τους δοθεί η συμβολαιογραφική πράξη της δημιουργίας.
Γ) μέσω ερωτήματος την ύπαρξη εκπροσώπων εργαζόμενων στα Δ.Σ. (προφανώς για να βολευτούν οι φίλοι κολλητοί αγωνιστές)
Δυστυχώς μετά από αυτό η σοβαρότητα και η εμπιστοσύνη απωλέσθη, οι συνδικαλιστές και ιδιαίτερα η ΓΕΝΟΠ ελέγχεται πλέον κατά πόσο είναι ικανή και ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να μην εφαρμοστεί ο νόμος. Εκτός κι αν  έχει αποδεχθεί την αποεπένδυση και την πώληση των μονάδων ή συνηδειτά οδήγησε στην ήττα τον αγώνα ενάντια στην αποεπένδυση και τωρα  την διαχειρίζεται μέσα από ανακοινώσεις και καταγγελίες, ρίχνοντας την ευθύνη στους πολιτικούς και στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ και κατά την προσφιλή τακτική πήρε ήδη θέση στο να διαχειριστεί τις μεταθέσεις και τις μετακινήσεις των εργαζόμενων εξυπηρετώντας ημέτερους και φίλους. Όπως έγινε στις περιπτώσεις Αλιβερίου, Κερατσινίου και ορυχείου Αμυνταίου.
Η συγκεκριμένη ενέργεια και στάση των συνδικαλιστών φαίνεται πως έρχεται ως επιβεβαίωση των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας από στέλεχος της κυβέρνησης, πριν την έναρξη των απεργιών «περί ελέγχου των συνδικαλιστών» και τα όσα ειπώθηκαν από τον ΑΔΜΗΕ «σε σχέση με την δήλωση εισόδου μονάδων στο σύστημα από την ΔΕΗ πριν την έναρξη της απεργίας ώστε να μπορεί το συνδικαλιστικό κίνημα να δείχνει αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα, με έξοδο μονάδων».          
Η δε προβολή της αποδοχής του 4533 από την ΓΕΝΟΠ και τα πρωτοβάθμια συνδικάτα. Με την συμμετοχή τους στην διαβούλευση ως συνέχιση σε άλλη φάση του αγώνα ενάντια στην αποεπένδυση, ελέγχεται ως την πλέον μεγαλύτερη απάτη εις βάρος των εργαζόμενων, λέγοντας τους δε πως έχουν ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου