Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Ε. Μυτιληναίος: Ενδιαφερόμαστε για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ - Παρόντες στην πρώτη φάση για τους λιγνίτες

Αποτέλεσμα εικόνας για μυτιληναιος 
Το στενό ενδιαφέρον και την προσοχή της MYTILINEOS για τις εξελίξεις σχετικά με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και ειδικά για την ΔΕΠΑ Εμπορίας, επεσήμανε προ ολίγου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS, Ε. Μυτιληναίος στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής ΓΣ της εταιρείας, σημειώνοντας επιπλέον ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρξουν όταν οριστικοποιηθεί το σχήμα. 
Όπως είπε τα συμφέροντα στο αέριο είναι πολύ μεγάλα, μεγαλύτερα από τον ηλεκτρισμό και τα απόνερα από τις διεργασίες αρκούν να προκαλέσουν μεγάλες επιχειρηματικές και όχι μόνο αναταράξεις. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η
Μυτιληναίος καταναλώνει περίπου το ένα τρίτο του αερίου της χώρας, ενώ ανέφερε ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με μεγάλο όνομα του κλάδου, εκτός από την πρόσφατη συμφωνία απευθείας προμήθειας από τη Gazprom. Επίσης τον Ιούλιο η Μυτιληναίος θα φέρει στην Ελλάδα το πρώτο φορτίο αερίου από την Qatar Gas.
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της αποεπένδυσης των λιγνιτών ο κ.  Μυτιληναίος ανέφερε ότι η εταιρεία θα δώσει το παρών στην πρώτη φάση του διαγωνισμού (μη δεσμευτική εκδήλωση ενδιαφέροντος) ωστόσο εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητα των λιγνιτικών μονάδων σε περιβάλλον υψηλού κόστους δικαιωμάτων ρύπων. 
Θα εκδηλώσουμε ενδιαφέρον, θα μπούμε στο data room και μετά θα τοποθετηθούμε. Το διοξείδιο θα καθορίσει το μέλλον της αγοράς ηλεκτρισμού στην Ελλάδα, είπε ο κ. Μυτιληναίος υπογραμμίζοντας την επιφύλαξή του καθώς η ΕΕ κάνει τα πάντα ώστε τα δικαιώματα ρύπων να είναι ακριβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου