Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Ενδιαφέρον EBRD για Ελληνικό, ΕΛ.ΠΕ., ΔΕΗ και απορρίμματα

Ενδιαφέρον EBRD για Ελληνικό, ΕΛ.ΠΕ., ΔΕΗ και απορρίμματα 
Επενδύσεις στο Ελληνικό, τη ΔΕΗ, τα ΕΛ.ΠΕ. και σε άλλους τομείς, όπως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ιδιωτικοποιήσεις και διαχείριση απορριμμάτων, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρός της sir Σούμα Τσακραμπάρτι κατά τη χθεσινή
συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου.
Την ώρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει ιδιωτικοποιήσεις σε διαφορετικούς τομείς, ο κ. Τσακραμπάρτι εξέφρασε, σύμφωνα με το Μαξίμου, την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης να αυξήσει περαιτέρω τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.
Ανάμεσα σε άλλα, ο πρόεδρος της τράπεζας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι έγινε πρόσφατα εσωτερική αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την EBRD, ενώ δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της συνεργασίας με τον τραπεζικό τομέα, ειδικά για την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση.
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την προσδοκία του για μεγαλύτερη συμμετοχή της EBRD στην ανάκαμψη των επενδύσεων και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα στα οποία θα μπορούσε να συμμετάσχει η τράπεζα. Παράλληλα, εν όψει των σημερινών εγκαινίων της EBRD στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα επένδυσης στην αναδιαμόρφωση του χώρου της ΔΕΘ και στη δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου στη Θεσσαλονίκη.
Στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν παρόντες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, Γιάννης Τσακίρης, και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας.

www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου