Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Αγρότες καταγγέλλουν: Εισπρακτικές μας πιέζουν ακόμα και για τους «έναντι» λογαριασμούς της ΔΕΗ (vid)


Αγρότες στη Φθιώτιδα διαμαρτύρονται για τα υψηλά «έναντι» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και καταγγέλλουν πως εισπρακτική εταιρεία με έδρα το κέντρο της Αθήνα τους τηλεφωνεί για διακοπή ηλεκτροδότησης.
Όπως καταγγέλλουν δέχονται τηλεφωνήματα αλλά και
προειδοποιήσεις ακόμα και για διακοπή ηλεκτροδότησης, για λογαριασμούς «έναντι», χωρίς δηλαδή να έχει γίνει τελική εκκαθάριση της οφειλής.
Το ρεύμα είναι είδος πρώτης ανάγκης για τους αγρότες, όχι μόνο για ηλεκτροδότηση αλλά και για να κάνουν μια σειρά δουλειές χρήσιμες για να επιζήσει η επιχείρησή τους, η στάνη τους ή το χωράφι τους.

Play
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:01
Remaining Time -0:00
Stream TypeLIVE
Loaded: 0%
Progress: 0%
0:00
Fullscreen
00:00
Mute
Playback Rate
1
Subtitles
  • subtitles off
Captions
  • captions off
Chapters
  • Chapters


«Δεν πληρώνεις; Σε απειλεί ότι θα σου κόψω το ρεύμα. Έρχεται ο άλλος, κατεβάζει τον διακόπτη και τρέχεις εσύ να βρεις πώς θα ποτίσεις τα ζώα», καταγγέλλει αγρότης στο δελτίο ειδήσεων του Star.
Η ΔΕΗ απαντά ότι οι αγρότες, που έχουν προνομιακά τιμολόγια, έχουν και άλλο καθεστώς στις πληρωμές, καθώς παίρνουν εκκαθαριστικό λογαριασμό μόνο δύο φορές το χρόνο. Στο μεταξύ υποχρεούνται να εξοφλούν τα «έναντι». Κι αν βρεθούν ένας ή δυο απλήρωτοι λογαριασμοί τότε επεμβαίνει η εισπρακτική.
«Όποιος έχει πρόβλημα αποπληρωμής μπορεί να προβεί σε ρύθμιση του ληξιπρόθεσμου ποσού» είναι η απάντηση της ΔΕΗ.
www.reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου