Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Αύριο εγκρίνεται το business plan της ΔΕΗ από το Δ.Σ. και μετόχους Πηγή: Reporter.gr

 https://www.reporter.gr/media/k2/items/cache/d8d6d2ac9b889300f6c322d886c6a69a_L.jpg?t=20191212_081722

Αύριο, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 θα εγκριθεί από το δ.σ της ΔΕΗ το business plan που έχει δημιουργήσει η McKinsey.
Θα ακολουθήσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων προκειμένου να εγκρίνει τις μεγάλες αλλαγές στον τομέα των προσλήψεων και της στελέχωσης της εταιρείας που έφερε
πρόσφατα ο νόμος που ψηφίστηκε από την Βουλή.
Το επιχειρηματικό σχέδιο θα παρουσιαστεί επίσημα στους δημοσιογράφους την ερχόμενη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019.  Στόχος είναι μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2020, η ΔΕΗ να εκδώσει ευρωομόλογο μέχρι και 400 εκατ. ευρώ ανάλογα της κεφαλαιοποίησης που θα έχει η εταιρία εκείνη τη χρονική στιγμή στο Χρηματιστήριο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση ο επικεφαλής της ΔΕΗ έχει επιλέξει να παρουσιάσει τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας καθώς το σχέδιο θα αναλυθεί με κάθε λεπτομέρεια στους αναλυτές περί τα τέλη Ιανουαρίου. Για την περίοδο αυτή προγραμματίζεται ένα «investor day», το οποίο θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα  προετοιμασίας για την προσέλκυση ξένων επενδυτών αλλά και για τη μεγάλη έξοδο στις αγορές που προετοιμάζεται για αργότερα με την έκδοση ομολογιακού δανείου. Στόχος της νέας διοίκησης είναι να πείσει τους επενδυτές για τις μεγάλες αλλαγές στην λειτουργία της εταιρείας αλλά και να άρει τις αβεβαιότητες που κρατούσαν μακριά την εταιρία από τις διεθνείς αγορές δανεισμού.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ 
Πηγή: Reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου