Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

«Πάρτυ» ετοιμάζουν οι traders την επόμενη εβδομάδα, με αυξημένες εισαγωγές ρεύματος από Βουλγαρία και Τουρκία

 
Σημαντική αύξηση του διασυνοριακού εμπορίου ηλεκτρικής ενέργειας από τις βόρειες ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Ελλάδας αναμένεται να καταγραφεί την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, θα αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια στη χώρα μας που θα καλυφθεί από εισαγωγές
ρεύματος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες έχει εγκριθεί η αύξηση της χωρητικότητας στη διασύνδεση τόσο με τη Βουλγαρία, όσο και με την Τουρκία, με 166MW να προστίθενται αθροιστικά στην κατεύθυνση προς Ελλάδα. 
Συγκεκριμένα, χθες εγκρίθηκαν επιπλέον 66MW (συνολικά 116 MW) στη διασύνδεση με την Τουρκία, ενώ προχθές ο ΑΔΜΗΕ είχε ανακοινώσει την προσθήκη 100MW (συνολικά 700ΜW) στη διασύνδεση με τη Βουλγαρία.  
Με την οικονομική δραστηριότητα στην χώρα μας, όπως και την ευρύτερη περιοχή, να αποκαθίσταται σταδιακά μετά την άρση του lockdown, παρά τις ισχυρές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που ήδη αποτυπώνονται, αυξάνεται και η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια.
Το διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας διαδραματίζει, ως γνωστόν, όλο και μεγαλύτερο ρόλο και, όπως φαίνεται, οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά ευνοούν τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας.
Με τα επιπλέον 166MW που διατίθενται στις διασυνδέσεις με Βουλγαρία και Τουρκία, δίνεται η ευκαιρία στους traders να εντάξουν ακόμα περισσότερο την ελληνική αγορά στις προτιμήσεις τους την επόμενη εβδομάδα.  

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου