Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Νέους όρους για τις οικονομικές διευκολύνσεις εργαζομένων με χαμηλότοκα δάνεια αποφάσισε ο ΔΕΔΔΗΕ


Την αναμόρφωση του πλαισίου χορηγούμενων οικονομικών διευκολύνσεων, μέσω της χορήγησης έντοκων δανείων αποφάσισε το ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι αλλαγές που αποφάσισε το ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ σε σχέση με το πλαίσιο που ισχύει από το Μάρτιο του 2017 αφορούν τη χορήγηση οικονομικών διευκολύνσεων για δαπάνες κύριας/ιδιοκατοικούμενης

ιδιόκτητης κατοικίας.

Συγκεκριμένα, το καταβαλλόμενο ποσό για αποδεδειγμένες δαπάνες επισκευής κύριας ιδιοκατοικούμενης κατοικίας, ιδιοκτησίας του μισθωτού ή του/της συζύγου, που καθίσταται αναγκαία εξαιτίας ζημιών που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές (σεισμός, πυρκαγιά, πλημμύρα) θα φτάνει έως τα 4.500 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά αποδεδειγμένες δαπάνες επισκευής κύριας ιδιοκατοικούμενης κατοικίας, ιδιοκτησίας του μισθωτού ή του/της συζύγου, για οποιαδήποτε άλλη αιτία, το καταβαλλόμενο ποσό θα φτάνει έως τα 3.000 ευρώ.  

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, τα δάνεια χορηγούνται αποκλειστικά και μόνο προς οικονομική διευκόλυνση των μισθωτών και των οικογενειών τους, με χαμηλό σταθερό επιτόκιο καθ’ όλη τη διάρκεια αποπληρωμής τους και χωρίς οικονομικό όφελος για την εταιρεία. Για το λόγο αυτό θα συνομολογείται ρητά στη σχετική Σύμβαση ότι ο δανειοδοτούμενος μισθωτός παραιτείται από τη δυνατότητά του να αιτηθεί την υπαγωγή του στη διαδικασία των άρθρων 75 επ. του Ν. 4738/2020.

Επιπλέον, ο μισθωτός θα δηλώνει ότι το ποσό της μηνιαίας δόσης αποπληρωμής θα παρακρατείται κάθε μήνα από τη μισθοδοσία του και ότι αναλαμβάνει την υποχρέωση πλήρους αποπληρωμής του υπόλοιπου ποσού με τη λύση της Σύμβασης εργασίας του καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

 

Γιάννα Παπαδημητρίου 

 energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου