Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

ΥΠΕΝ: Δεν προκύπτει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας μετά την πυρκαγιά στο ΚΥΤ Ασπροπύργου


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο βρίσκεται κλιμάκιο των επιθεωρητών περιβάλλοντος, προκειμένου να κάνουν μετρήσεις για το ενδεχόμενο επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας μετά από την πυρκαγιά.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τo YΠΕΝ έχει σταθμούς μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων σε όλη την Ελλάδα και έως τώρα δεν

προκύπτει κάτι ανησυχητικό.

Μπορείτε να δείτε τις μετρήσεις εδώ: http://84.205.254.113/airqualmap/leafletmap.html

Δείτε εδώ και εδώ τις σχετικές ανακοινώσεις που έχουν εκδόσει ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και ΕΛΠΕ, αντίστοιχα.

Νωρίτερα το energypress έγραφε: 

(upd: 07:42) Σε συνέχεια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου, ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε ότι η ηλεκτροδότηση του Συστήματος Μεταφοράς σε Αττική και Πελοπόννησο αποκαταστάθηκε ταχύτατα, χάρη στην άμεση επέμβαση του προσωπικού του ΑΔΜΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική η λειτουργία του Συστήματος επανήλθε εντός 40 λεπτών και στην Ανατ. Πελοπόννησο εντός 55 λεπτών.

Η κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζεται από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Η αιτία της πυρκαγιάς διερευνάται και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι τα συνεργεία του κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες έτσι ώστε έως αυτή την ώρα να έχουν ηλεκτροδοτηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους οι περιοχές που επηρεάστηκαν.

Στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και  οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική  οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα. Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις Μέσης Τάσης στις περιοχές που επηρεάστηκαν.

Σημειώνεται ότι μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον υποσταθμό για τη διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν. Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του υποσταθμού.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο βρίσκεται κλιμάκιο των επιθεωρητών περιβάλλοντος, προκειμένου να κάνουν μετρήσεις για το ενδεχόμενο επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας μετά από την πυρκαγιά. To YΠΕΝ έχει σταθμούς μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων σε όλη την Ελλάδα και έως τώρα δεν προκύπτει κάτι ανησυχητικό, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Νωρίτερα το energypress έγραφε:

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν γύρω στις 11 το βράδυ της Κυριακής σε πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου που προκλήθηκαν από φωτιά και σοβαρή βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή Νεόκτιστα του Ασπροπύργου.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε πλήρως λίγο πριν τη 01 μετά τα μεσάνυχτα.

Η βλάβη είχε επηρεάσει κυρίως περιοχές του Πειραιά, της Αθήνας και των Δυτικών Προαστίων καθώς και περιοχές των νομών Κορινθίας και Αργολίδας.

Νωρίτερα το energypress έγραφε:

Σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς ρεύμα είχαν μείνει τουλάχιστον οι περιοχές: Πειραιάς, Άνω και Κάτω Πετράλωνα, Ταύρος, Καλλιθέα, Θησείο, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Άλιμος, Μπραχάμι, Σαλαμίνα, Μέγαρα, Εξάρχεια.

ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ έχουν κατορθώσει αποκατάσταση σε κάποιες από τις πληττόμενες περιοχές. Ήδη σε ορισμένες περιοχές του κέντρου των νοτίων και δυτικών προαστίων έχει αποκατασταθεί.

Στην περιοχή επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής ενώ οδεύουν προς τις εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.

Ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ. στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσης στην Πελοπόννησο.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή.

 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου