Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Κινδύνευσε εργαζόμενος στον ΑΗΣ Σορωνής από το άνοιγμα ασφαλιστικής βαλβίδας ατμού

 

Την έντονη διαμαρτυρία αλλά κυρίως την ανησυχία των εργαζομένων στον ΑΗΣ Σορωνής, καταγράφουν οι εκπρόσωποι του σωματείου «ΖΕΥΣ», οι οποίοι ζητούν από τους αρμοδίους να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να θωρακίσουν και να προστατεύσουν τους εργαζομένους από ατυχήματα.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή, προκάλεσε, σύμφωνα με

πληροφορίες, το ατύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Ιουνίου 2021, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, από ειδικούς, άνοιξε μια ειδική βαλβίδα ατμού από τις γαλλικές μονάδες  παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στον ΑΗΣ Σορωνής, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί (ευτυχώς όχι σοβαρά) ένας εργαζόμενος που εκείνη την ώρα βρισκόταν στον χώρο.

Όπως δήλωσαν μιλώντας στη «Ροδιακή» εργαζόμενοι που γνωρίζουν καλά τις συνθήκες λειτουργίας του εργοστασίου, ο συγκεκριμένος υπάλληλος, (πατέρας δύο παιδιών) ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού αν αυτό συνέβαινε την ώρα που ήταν δίπλα σε αυτή τη βαλβίδα, τότε η εξέλιξη της κατάστασης θα ήταν πολύ διαφορετική.

Ο εργαζόμενος, μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο της ΔΕΗ που υπάρχει εντός του ΑΗΣ Σορωνής στο Νοσοκομείο όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι δεν αξιολογήθηκαν σωστά οι παράμετροι ασφαλείας που εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι ζητούν να λαμβάνονται.

Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες ένας άλλος εργαζόμενος εγκλωβίστηκε μέσα στον ανελκυστήρα του σταθμού, (στον οποίο επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες) αλλά στάθηκε τυχερός γιατί άκουσαν τις φωνές του οι συνάδελφοί του και τον απεγκλώβισαν.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκπρόσωποι του σωματείου ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων στελεχών της ΔΕΗ, έτσι ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και να αποφευχθούν στο εξής ατυχήματα τέτοια που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε τραγωδίες.

(Ροδιακή)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου