Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

To «Kίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» του Γ. Παπανδρέου για τν κλιματική αλλαγή:Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ βρίσκεται στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, τόσο σε ό,τι αφορά τους Έλληνες, όσο και το συμφέρον των εργαζομένων της»

Αποτέλεσμα εικόνας για γαπ 
Ο κόσμος μας αλλάζει. Οι πολίτες απαιτούν, ολοένα και πιο συνειδητά, η ανάπτυξη να μην είναι εις βάρος της υγείας τους, όσο και του περιβάλλοντος. Ακόμη πιο μεγάλη η ευθύνη μας προς τις επόμενες γενιές. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ βρίσκεται  στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, τόσο σε ό,τι αφορά τους Έλληνες, όσο και το συμφέρον των εργαζομένων της.
Η βιώσιμη ανάπτυξη έχει ευκαιρίες για όλους, με πρώτους όσους διαχρονικά στηρίζουν τη χώρα παράγοντας φτηνή ενέργεια για την ελληνική παραγωγή. Μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν να το κάνουν, αλλά όχι επενδύοντας τα πάντα στην αξιοποίηση του λιγνίτη. Σε αυτή τη μετάβαση, μία ευαισθητοποιημένη με τα περιβαλλοντικά
ζητήματα  ΓΕΝΟΠ  θα ήταν πολύτιμη.
Η ένδεια επιχειρημάτων ιστορικά δεν πέτυχε να καλυφθεί ποτέ με την προσφυγή στη συνωμοσιολογία. Το μόνο που κατάφεραν αυτές οι πρακτικές, ήταν να οδηγήσουν σε μνημόνια και να παρατείνουν την παραμονή μας σε αυτά, όταν αυτοί που έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση δεν κατάφεραν να κάνουν την στοιχειώδη αυτοκριτική για τις ιστορικές τους ευθύνες. Η ΓΕΝΟΠ ας αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες της χώρας, τα μέλη της και ειδικά απέναντι στις επερχόμενες γενιές.
Ο αγώνας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής προϋποθέτει ένα μακροπρόθεσμο εθνικό σχέδιο σταδιακής απεξάρτησης από το λιγνίτη και ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με νέες ευκαιρίες που συνάδουν του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της χώρας: του περιβάλλοντος, του φυσικού κάλλους, της διαρκούς ηλιοφάνειας, του αέρα και της θάλασσας.
 Ψήφισμα για την κλιματική αλλαγή, από το κλείσιμο της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ:Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ
Η πρόσφατη απόφαση του Πρόεδρου Τραμπ να αποσύρει την «υπογραφή» των Ηνωμένων Πολιτειών από τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή, είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη, πρωτίστως για τον αμερικανικό λαό.
Η Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή αποτελεί την πρώτη οικουμενική, νομικά δεσμευτική παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα.  Εκφράζει την κοινή αγωνία για τις επιπτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου. Επετεύχθη μετά από μεγάλους αγώνες του οικολογικού προοδευτικού κινήματος, με στόχο τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη λιγότερο από 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα, με απώτερο στόχο τον 1,5 βαθμό μετά το 2030.
Μέχρι σήμερα έχει επικυρωθεί από 195 χώρες.
Καθώς όλοι βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής ,γίνεται όλο και περισσότερο συνειδητό πως πρέπει να αλλάξουμε μοντέλο ανάπτυξης, να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση . Ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο με σεβασμό στο περιβάλλον, θα προσφέρει όχι μόνο καλύτερη ποιότητα ζωής , αλλά και νέες  θέσεις εργασίας καθώς και απεριόριστες δυνατότητες για καινοτομία και ανάπτυξη νέων προϊόντων.
Ειδικότερα για την Ελλάδα, με τους απεριόριστους ανανεώσιμους πόρους (ήλιος, άνεμος, γεωθερμία), η Συμφωνία του Παρισιού και η επερχόμενη γιγάντωση της Πράσινης Ανάπτυξης μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην ανόρθωση της οικονομίας της χώρας με την ενεργειακή απεξάρτηση από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα και την ανάπτυξη εξαγώγιμης ερευνητικής και βιομηχανικής δραστηριότητας στις τεχνολογίες της Πράσινης Οικονομίας.
Η Συμφωνία του Παρισιού, είναι ένα σημαντικό βήμα, μια πρώτη μεγάλη νίκη. Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα  τον αγώνα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από τη συμμετοχή μας στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου