Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Μυτιληναίος: Στο α' τρίμηνο του 2016 το αέριο θα ανταγωνίζεται ευθέως το λιγνίτη

Αποτέλεσμα εικόνας για Μυτιληναίος 
Ένα νέο πρόγραμμα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του Αλουμινίου της Ελλαδος με τον κωδικό Excellence έχει θέσει σε ισχύ ο όμιλος Μυτιληναίου σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι αστάθμητοι παράγοντες στις αγορές των εμπορευμάτων.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά την παρουσίαση των προοπτικών του ομίλου στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, επισημαίνοντας πως για το 2015 ο όμιλος έχει κάνει hedging στις τιμές του εμπορεύματος.
«Ο όμιλος έχει καταφέρει το κόστος αλουμινίου το 2016 να είναι χαμηλότερο από το 2005 όταν αγόρασε την ΑτΕ. Γεγονός που έχει γίνει πραγματικότητα όχι μονο με ευχολόγια αλλά και με ένα σύνολο επενδύσεων που φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής του ομίλου τόνισε για το Αλουμίνιο πως λόγω της κατάστασης της αγοράς αναμένεται μια μείωση στα αποτελέσματα του δευτέρου εξαμήνου σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο.  Από το πρώτο τρίμηνο όμως του 2016 αναμένεται ανάκαμψη της κερδοφορίας του τομέα λόγω βασικά του "Excellence" και των τιμών Φυσικού Αερίου.
Σχετικά με τη  METKA, ο κ. Μυτιληναίος σχολίασε πως  συνεχίζει με επίκεντρο τη διεθνή της πορεία σε μια αγορά που περνά κρίση. Μέσα στις επόμενες μέρες, μάλιστα, θα ανακοινωθεί ένα νέο έργο στο Puerto Rico από τη METKA EGN, τη νέα θυγατρική της ΜΕΤΚΑ με τον όμιλο ΕΓΝΑΤΙΑ (φωτοβολταϊκά). Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, το τρίτο τρίμηνο του 2015 η οικονομική επίδοση της ΜΕΤΚΑ αναμένεται μειωμένη, αλλά θα ανακάμψει το τέταρτο τρίμηνο με συνολικά ικανοποιητικά αποτελέσματα για το έτος.
Για τον τομέα της ενέργειας, ανέφερε  πως είναι ο κλάδος  με το μεγαλύτερες προοπτικές, λόγω των τεράστιων αλλαγών που γίνονται στο χώρο της ενέργειας. Εκτίμησε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2016 το φυσικό αέριο θα είναι πλήρως ανταγωνιστικό έναντι των λιγνιτικών, γεγονός που καθιστά τις μονάδες φυσικού Αερίου πολύ πιο ελκυστικές. Σημειώνεται ότι ο όμιλος ελέγχει τρεις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ισχύος περίπου 1.300 μεγαβάτ με καύσιμο φυσικό αέριο. Παράλληλα, οι επενδύσεις στις ΑΠΕ προχωρούν ομαλά, όπως ανέφερε.
Επίσης στο πλαίσιο ερωτήσεων επισήμανε πως  ο καθαρός δανεισμός του ομίλου βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο.
 
Πηγή www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου