Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ευελιξία για τις 36 Δόσεις σε Ορισμένες Περιπτώσεις Αποκοπής Ρεύματος Ζητά ο Σκουρλέτης από τη ΔΕΗ

«Ακραία» χαρακτήρισε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, την πολιτική της ΔΕΗ σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις αποκοπής ρεύματος να ζητά από τους καταναλωτές να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με 30% προκαταβολή και οκτώ δόσεις.
Για αυτές τις περιπτώσεις, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι χρειάζεται να βρεθεί μια πιο ευέλικτη αντιμετώπιση, ώστε μπορέσουν να
υπαχθούν στη ρύθμιση των 36 δόσεων.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο κ. Σκουρλέτης ερωτηθείς σχετικά ανάφερε τα εξής:
«Θα σας πω, εκείνοι οι οποίοι προσέρχονται οικειοθελώς κι έχουν συσσωρευμένο χρέος, μπορούν να το ρυθμίσουν σε 36 δόσεις. Από τα μέσα αυτού του διαστήματος που «τρέχει» αυτή η ρύθμιση, η ΔΕΗ για όσους δεν προσήλθαν και αδιαφόρησαν, δεν πλήρωσαν κανένα λογαριασμό, και βγήκε εντολή αποκοπής, ακολούθησε μία πολιτική η οποία έλεγε ότι θα μου δώσεις το 30% προκαταβολή και 8 δόσεις. 
Θεωρώ ότι είναι πράγματι ακραίο. Δηλαδή υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι ήθελαν, είχαν όλη τη διάθεση, πολλοί νόμιζαν ότι αυτή η ρύθμιση τους δίνει το περιθώριο να μην πληρώσουν τίποτα μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη, κακώς το νομίζανε, διότι, για παράδειγμα, όπως πλήρωναν το λογαριασμό του κινητού κάθε μήνα, έτσι πρέπει να πληρώνεται και η ΔΕΗ. 
Νομίζω, όμως, ότι πρέπει να βρούμε, βάσει της εμπειρίας του Αυγούστου, για αυτές τις περιπτώσεις μια πιο ευέλικτη αντιμετώπιση, όλων εκείνων των περιπτώσεων για να μπορέσουν να υπαχθούν στην ρύθμιση.»
Νωρίτερα, πάντως, ο ΥΠΕΝ αναφερόμενος στη ΔΕΗ είπε ότι «ένα στοιχείο ευελιξίας και αποτελεσματικότητας ήταν η ρύθμιση που έκανε και ισχύει τώρα για τις 36 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα και αυτό έχει αποτυπωθεί στον πολύ μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που έχει υπαχθεί στη ρύθμιση και αντιστοιχεί σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ που αυτή τη στιγμή έχει ενταχθεί στη ρύθμιση. Το 90% αυτού του ποσού εξυπηρετείται με μηνιαίες καταβολές.»
Μάλιστα, επισήμανε ότι «για πρώτη φόρα φαίνεται ότι έχουμε σημάδια μιας απόλυτης μείωσης του ύψους των ληξιπρόθεσμων προς τη ΔΕΗ», προσθέτοντας ότι είναι μια καλή πολιτική σε συνδυασμό με την έκπτωση 15% που δίνει η ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου