Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΔΟΠ/ΔΕΗ: Το τέλος της ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για εδοπ δεη 
Το πέρασμα της ΔΕΗ στο υπερταμείο σημαίνει ότι «η ΔΕΗ χάνει το Δημόσιο χαρακτήρα της» και, σε πρακτικό επίπεδο, «κλείσιμο υπηρεσιακών μονάδων, κλείσιμο σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, μειώσεις μισθών ακόμη και μειώσεις προσωπικού» τονίζει η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της.
Μπροστά στο γεγονός ότι «η τελευταία πράξη για τη ΔΕΗ παίζεται την Τρίτη», καλεί σε συμμετοχή στο αυριανό
συλλαλητήριο στις 18:00 στην Πλ. Συντάγματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ έχει ως εξής:
«Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Με κατεπείγον νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, ψηφίζεται την Τρίτη, μία σειρά από δημόσιες επιχειρήσεις περνούν στο Υπερταμείο και ως γνωστό η διαχείριση του θα γίνεται από τους δανειστές.
  • Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ χάνει το Δημόσιο χαρακτήρα της, θυμίζουμε ότι κατείχε το 51%, ενώ πρόσφατα εκχωρήθηκε το 17% στο ΤΑΙΠΕΔ. Το υπόλοιπο 34% του Δημοσίου μεταφέρεται με αυτή τη νομοθετική πράξη στο υπερταμείο, δηλαδή στα χέρια των δανειστών.
  • Αυτοί, λοιπόν, θα ορίζουν τους οικονομικούς στόχους για τη ΔΕΗ, θα ορίζουν ακόμη και Διοικήσεις της αρεσκείας τους,  χωρίς να αποκλείεται τίποτα, όταν οι στόχοι δεν πραγματοποιούνται!!!
  • Αυτό πρακτικά σημαίνει: κλείσιμο υπηρεσιακών μονάδων, κλείσιμο σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, μειώσεις μισθών ακόμη και μειώσεις προσωπικού προκειμένου τα έσοδα να καλύπτουν τους στόχους όπου το 50% θα πηγαίνει για την εξόφληση του χρέους και το υπόλοιπο 50% για επενδύσεις.
Συμπερασματικά γίνεται πλέον σαφές, ότι η τελευταία πράξη για τη ΔΕΗ παίζεται την Τρίτη, αφού χάνεται ο Δημόσιος χαρακτήρας της και η κοινωνική αποστολή της σε σχέση με την ομαλή τροφοδοσία της χώρας με Ηλεκτρική ενέργεια, στα 60 και πλέον χρόνια λειτουργίας της.
Γι’αυτό σας καλούμε αύριο Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου όλους στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος με προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ και ώρα 4 μ.μ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου