Στην αντιμετώπιση των πελατών με "κομμένα" ρολόγια από τη ΔΕΗ αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός ΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον Real FM, λέγοντας ότι είναι απαραίτητη για αυτές τις περιπτώσεις μια πιο ευέλικτη αντιμετώπιση για να μπορέσουν να υπαχθούν στην ρύθμιση των 36 δόσεων.
Παράλληλα, ο υπουργός μίλησε για τη νέα συμφωνία της ΔΕΗ με την κινεζική CMEC και στις εξελίξεις που συντελούνται στην λιανική αγορά ηλεκτρισμού, όπου η ΔΕΗ διαθέτει πλέον μερίδιο 90%. Στην περίπτωση του ΔΕΣΦΑ, ο
κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως δεν αλλάζει το τίμημα των 400 εκατ. ευρώ και η κυβέρνηση εμμένει στις αποφάσεις της.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Υπουργέ καλημέρα σας.
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Καλημέρα και σε εσάς.
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα ξεκινήσω με τα θέματα της ενέργειας, γύρω από τα οποία μπαίνουμε σε φάση κρίσιμων αποφάσεων. Θέλω να ρωτήσω, λοιπόν, καταρχήν αν εμμένει η κυβέρνηση στη διακηρυγμένη θέση της για τη διατήρηση της ΔΕΗ υπό Δημόσιο έλεγχο και πώς θα κινηθεί σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ;
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Καταρχήν να επισημάνουμε ότι όλο το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν μεγάλες αλλαγές στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας, στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Έχουν ψηφιστεί νόμοι και ουσιαστικά κινούμαστε με ταχύτατους ρυθμούς προς το άνοιγμα της αγοράς, κάτι που βλέπει, ίσως σε ένα μικρό βαθμό, και ο πολίτης…
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Υπάρχουν ήδη εναλλακτικές…
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Ναι, η ΔΕΗ αυτή τη στιγμή κατέχει το 90% του μεριδίου της αγοράς. Πριν από το καλοκαίρι ήταν 92%. Θέλω να πω ότι είναι γρήγορη η ανακατανομή των μεριδίων και αναμένεται να επιταχυνθεί και το επόμενο διάστημα. Τι σημαίνει όμως αυτό για εμάς; Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ΔΕΗ εκ των πραγμάτων είναι ο μεγάλος παίχτης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και αυτός ο παίχτης πρέπει να παραμείνει υπό Δημόσιο έλεγχο.
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Βέβαια, αυτό προϋποθέτει να μπορεί η εταιρεία να εκσυγχρονίζεται και να παρακολουθεί τις εξελίξεις…
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Βέβαια, σε κάθε περίπτωση…
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το λέω με την έννοια, ότι η χώρα είναι σε κρίση οικονομική και φαντάζομαι αυτή έχει την επίπτωσή της και σε μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, ενώ αντίθετα οι ιδιώτες μπαίνουν με «φρέσκο» χρήμα να διεκδικήσουν.
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Φοβάμαι ότι δεν είναι ακριβώς έτσι το σχέδιο. Δηλαδή, θα ήταν, αν θέλετε, πολύ ελπιδοφόρο και υγιές αν βλέπαμε κάποιους ιδιώτες ανταγωνιστές με φρέσκο χρήμα. Διότι η πολιτική που ακολουθούσαμε, τουλάχιστον από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ήταν πώς θα απαξιώναμε τη ΔΕΗ και να την πουλάγαμε κομμάτι- κομμάτι στους ιδιώτες, οι οποίοι δεν θα βάζανε και πολύ φρέσκο χρήμα. Αυτό ήταν και το σχέδιο για τη «Μικρή ΔΕΗ», αν θυμάστε.
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν λέω όχι σε αυτό που λέτε και πρέπει να πω ότι υπήρχε μία τέτοια αίσθηση.
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Αυτό, εμείς το ακυρώσαμε!
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Εδώ λέω, όμως, αν μπορεί να αντέξει η ΔΕΗ την επίθεση που θα δεχτεί από εταιρείες που θα επενδύσουν χρήμα για να πάρουν μερίδια στην αγορά.
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Βεβαίως και μπορεί να την αντέξει, αρκεί όπως είπατε κι εσείς να μπορεί να είναι πιο ευέλικτη στις αποφάσεις της. Ένα στοιχείο ευελιξίας και αποτελεσματικότητας ήταν η ρύθμιση που έκανε και ισχύει τώρα για τις 36 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα και αυτό έχει αποτυπωθεί στον πολύ μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που έχει υπαχθεί στη ρύθμιση και αντιστοιχεί σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ που αυτή τη στιγμή έχει ενταχθεί στη ρύθμιση. Το 90% αυτού του ποσού εξυπηρετείται με μηνιαίες καταβολές.
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό είναι θετικό.
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Και για πρώτη φόρα φαίνεται ότι έχουμε σημάδια μιας απόλυτης μείωσης του ύψους των ληξιπρόθεσμων προς τη ΔΕΗ. Και αυτό θεωρώ ότι είναι μια καλή πολιτική σε συνδυασμό, βέβαια, με το 15% έκπτωση στη συνέπεια, δηλαδή σε όλους όσοι πληρώνουν στην ώρα τους.
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σκέψη για πώληση μονάδων της ΔΕΗ που σήμερα δεν λειτουργούν, έτσι ώστε ο ανάδοχος να επενδύσει για να τις λειτουργήσει, αντί να δοθούν έτοιμες μονάδες, κάνετε;
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Δεν έχουμε ούτε σκέψη, ούτε θέση για πώληση περιουσιακών στοιχείων. Καταρχάς, αυτές οι μονάδες οι οποίες είναι πεπαλαιωμένες, δεν θα έρθει κανείς να τις αγοράσει γιατί μπορεί να μην συμφέρει να τις αγοράσει. Θέλω να πω ότι εδώ υπάρχει και η πλευρά η περιβαλλοντική. Η χώρα μας πληρώνει πιστοποιητικά ρύπων βάσει των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και αυτό είναι που επιβαρύνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον λιγνίτη. Όλα αυτά είναι μια πραγματικότητα που ο καθένας λαμβάνει υπόψη του. Σήμερα, όμως, σε λίγες ώρες υπογράφεται ένα Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ της ΔΕΗ και κινεζικής εταιρείας για μια νέα επένδυση στην Φλώρινα, για την κατασκευή μιας δεύτερης καινούργιας μονάδας, η οποία θα είναι λιγότερο ρυπογόνος και θα είναι και πιο αποτελεσματική στη λειτουργία της. Αυτό δεν θα είναι μια επένδυση που θα γίνει για λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά θα είναι ένα κοινοπρακτικό σχήμα, για τη δημιουργία μιας αυτόνομης διακριτής εταιρείας παραγωγής ενέργειας. Και αυτή είναι η δική μας αντιπρόταση…
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα είναι μία κοινοπραξία, ένα joint venture των Κινέζων με τη ΔΕΗ…
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Ναι, αλλά το οποίο θα έχει μια αυτόνομη υπόσταση…
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα είναι μια νέα εταιρεία στο χώρο…
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Στην οποία η ΔΕΗ δε θα έχει πλειοψηφικό πακέτο και θα μετάσχει σε αυτή κατά το ποσοστό των παγίων στοιχείων που θα συνεισφέρει. Έτσι θα προκύπτει η μετοχική της σύνθεση και θα αποτυπώνεται στην αξία των παγίων στοιχείων.
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα αυτό δεν είναι μια «Μικρή ΔΕΗ»;
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Αυτό δεν είναι μια «Μικρή ΔΕΗ», διότι η «Μικρή ΔΕΗ» ήταν ακριβώς να το πάρουμε και να το πουλήσουμε. Ενώ τώρα σε αυτό το σχήμα, η ΔΕΗ συμμετέχει και στον ανταγωνισμό της.
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, αλλά θα συμμετέχει μειοψηφικά. Το μάνατζμεντ θα το έχουν οι άλλοι…
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Χωρίς να συρρικνωθεί όμως. Χωρίς να απολέσει τα περιουσιακά της στοιχεία. Συνεπώς, θα έλεγε κανείς ότι, θα είναι και μια διασπορά κινδύνου, να το πούμε και με άλλους όρους. Είναι μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, πιστεύουμε σε αυτή την στρατηγική των κοινοπραξιών και μένει να αποδειχτεί. Θα φανεί στην πράξη.
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα φανεί στην πράξη. Τώρα ΔΕΣΦΑ. Τι γίνεται; Φαίνεται ότι εκεί εμφανίζονται οι Αζέροι, δυσαρεστημένοι, από τον τρόπο με τον οποίο προχώρησε το πράγμα και ζητούν να μειωθεί και το τίμημα.
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Έχω κάνει ξεκάθαρο ως υπουργός Ενέργειας ότι εμείς σεβαστήκαμε τους όρους του διαγωνισμού, ενός διαγωνισμού που είχε κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Έχουμε τις σκέψεις μας, τις δεύτερες σκέψεις μας, γύρω από το διαγωνισμό, και τους όρους αυτούς, αλλά είναι μία δέσμευσή μας, την οποία τη σεβαστήκαμε και τη σεβόμαστε και δεν παρεμβαίνουμε στους όρους του διαγωνισμού. Από εκεί και ύστερα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ήρθε και μας είπε ότι υπάρχει ένα συστημικό λάθος στον κανονισμό της διαμόρφωσης των τιμών χρήσης του δικτύου του φυσικού αερίου. Γεγονός που θα οδηγούσε σε μία αύξηση φέτος της τάξης του 68% και ακόμη παραπάνω όταν θα ολοκληρωθούν τα έργα στη Ρεβυθούσα, της αναβάθμισης της Ρεβυθούσας. Γεγονός που καταλαβαίνετε ότι θα είχε αρνητικότατη επίπτωση στην εγχώρια παραγωγή και δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Κάναμε μία παρέμβαση νομοθετική στη Βουλή έτσι ώστε αυτή τη στιγμή να δημιουργηθούν οι όροι και η ΡΑΕ που είναι ανεξάρτητη Αρχή, να εξορθολογήσει αυτό τον κανονισμό. Αυτό δεν άρεσε στους Αζέρους, όπως δεν τους άρεσε και η προηγούμενη απόφαση, πριν από αρκετό καιρό, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, που τους είπε ότι παρόλο ότι πήρατε το 66%, επειδή είστε παραγωγός χώρα φυσικού αερίου, θα πρέπει να έχετε μειοψηφικό πακέτο και να μην έχετε το μάνατζμεντ. Αυτό το έκανε ,όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τους έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν έχουμε αλλάξει σε κάτι, αν ενδιαφέρονται μένει να αποδειχθεί, θα φανεί.
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μιλάμε για ποσοστό 49% και κάτω.
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Το μέγιστο…
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το μέγιστο, και μιλάμε για τίμημα 400 εκατομμυρίων, το οποίο δεν αλλάζει.
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Ναι, το οποίο δεν αλλάζει.
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μάλιστα. Τι γίνεται με την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ; Θέλω να πω τι γίνεται σε σχέση με την ΤΡΙΟΚΑ;
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Κι εδώ βλέπετε πώς αυτοί οι επαΐοντες του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι έχουν κάνει διάφορους διαγωνισμούς…
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μεγάλη συμπάθεια έχετε στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν λείπει από καμία συνέντευξή μας..
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Θα σας πω, με ενοχλούν ορισμένα πράγματα, να σας πω την αλήθεια, όταν λέγονται. Αλλά από εκεί κι έπειτα, προφανώς, έχω κάποιες συγκεκριμένες απόψεις, περίπου τις παρουσιάσαμε και πριν από λίγο, σε σχέση με το παλιό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων. Έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση. Για την ΔΕΗ, για παράδειγμα, το σχέδιό μας αντίκειται στο παλιό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ. Από εκεί και μετά, ο ΑΔΜΗΕ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, είμαστε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, το δημόσιο κρατά το 51%, θα υπάρχει ένας στρατηγικός επενδυτής, ο οποίος θα έχει το 24%, τρείς εταιρείες σε αυτή τη φάση διαγωνίζονται, από την Ιταλία, τη Γαλλία και από την Κίνα. Νομίζω ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε ολοκληρώσει.
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Έχω πολλά ερωτήματα από φίλους οι οποίοι γράφουν ότι η ΔΕΗ δεν αποπληρώνει τους προμηθευτές της το τελευταίο καιρό και ρωτούν γιατί. Τώρα, βέβαια, αυτό είναι αρμοδιότητα της διοίκησης της ΔΕΗ και όχι δική σας, φαντάζομαι. Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο, ευπρόσδεκτο.
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Σωστά, δηλαδή δεν έχω εικόνα, ούτε θα έπρεπε να έχω, για αυτό είναι οι διοικήσεις…
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Και έχω και πολλά ερωτήματα και εκεί νομίζω έχει σημασία η τοποθέτησή σας, κύριε υπουργέ, σε σχέση με τις μικρές ανεμογεννήτριες και σε σχέση με τους ηλιακούς συσσωρευτές. Όλη αυτή την ιστορία των υποσχέσεων που έδωσε στο παρελθόν το ελληνικό κράτος και που δεν τηρούνται.
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Δεν ξέρω σε ποιες ακριβώς υποσχέσεις αναφέρεστε, εμείς στο τέλος της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, λίγο πριν κλείσει για το καλοκαίρι η Βουλή, ψηφίσαμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με το οποίο εξορθολογίζουμε ακριβώς αυτές τις ακρότητες που ζήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Δηλαδή τις πολύ υψηλές εγγυημένες τιμές, τις οποίες τις πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές μέσα από τους λογαριασμούς τους. Ήταν μία τομή και μάλιστα το θετικό είναι ότι αυτός ο νόμος αγκαλιάστηκε και έτυχε θετικής αποδοχής και από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και από τους καταναλωτές αλλά και από τους κατόχους αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων. Αυτός ο νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή τους επόμενους μήνες και θεωρώ ότι είναι ένα καλό και θετικό βήμα εκσυγχρονισμού στο χώρο.
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάμε και λίγο στα γενικά πολιτικά. Θα ξεκινήσω ρωτώντας πόσο αισιόδοξος ή απαισιόδοξος είστε για τη διεκδίκηση νέας ρύθμισης για το ελληνικό χρέος και για τη διεκδίκηση χαμηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια.
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Νομίζω ότι ισχύει αυτό το οποίο ειπώθηκε και στην Θεσσαλονίκη. Αντικειμενικά βλέποντας τα πράγματα, ποτέ δεν ήμασταν πιο κοντά σε μία υιοθέτηση πολιτικής, η οποία με αποφασιστικό τρόπο θα μειώσει το χρέος. Αυτή δεν έχει πάρει σάρκα και οστά, πέρα από αυτό το οποίο θυμάστε ότι υπάρχει στην τελευταία συμφωνία, που βάζει ένα όριο στις δαπάνες εξυπηρέτησης επί του ΑΕΠ για το χρέος. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί αυτό απελευθερώνει…
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πόρους…
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Πόρους, άρα είναι πολύ σημαντικό, είναι ένα από τα ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Φαίνεται, όμως, ότι πέφτουμε πάλι στον σκόπελο των γερμανικών εκλογών και είναι η δεύτερη φορά που πέφτουμε στον σκόπελο των γερμανικών εκλογών, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι και πάλι δεν θα τηρηθούν τα συμφωνημένα και οι υποσχέσεις.
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Φοβάμαι ότι συνολικά η Ευρώπη πέφτει στον γερμανικό σκόπελο. Δηλαδή δεν είναι μόνο το ελληνικό χρέος, είναι μια σειρά ζητήματα όπου λείπει μια ηγεμονική, ηγετική δύναμη στην Ευρώπη για να μπορέσει να απαντήσει. Και η Γερμανία η οποία εκ των πραγμάτων διαθέτει αυτή τη δύναμη, δεν μπορεί να το μεταφράσει σε μία αντίστοιχη ηγεμονική πολιτική και να χαράξει ένα ευοίωνο μέλλον για την Ευρώπη. Αυτό είναι το «αδιέξοδο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτυπώνονται, πλέον, πάνω σε αυτό το «αδιέξοδο» η άνοδος της ακροδεξιάς, φυγόκεντρες τάσεις και κανείς δεν μπορεί να είναι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Φαίνεται, πάντως, για πρώτη φορά να διαμορφώνονται και αντιστάσεις και αντιδράσεις και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Ιταλία για παράδειγμα δείχνει τον τελευταίο καιρό να αντιδρά σε αυτή την πολιτική.
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Βεβαίως, διότι πρόκειται για μεγάλες χώρες, μεγάλες οικονομίες και ακριβώς αυτή είναι και η αξία της Συνόδου του Νότου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού. Το να θέσει όλα αυτά τα ζητήματα, θεωρώ ότι αυτή η Σύνοδος είναι μία εγγραφή για το μέλλον.
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όση ώρα μιλούσαμε έλαβα 2-3 μηνύματα, βέβαια, δεν ξέρω ακριβώς τις ρυθμίσεις, μεταφέρω όμως την αγωνία των ανθρώπων, οι οποίοι μιλούν για σπίτια, νοικοκυριά που έχουν κομμένο το ρεύμα και μου λένε ότι η ρύθμιση με τον τρόπο που γίνεται για κάποιον που έχει ήδη κομμένο το ρεύμα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί, και ότι του ζητούν το 30% μπροστά και 8 δόσεις…
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Ναι, πράγματι…
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ότι εκεί δηλαδή μπορεί να χρειάζεται ακόμη μια πιο ευνοϊκή ρύθμιση.
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Θα σας πω, εκείνοι οι οποίοι προσέρχονται οικειοθελώς κι έχουν συσσωρευμένο χρέος, μπορούν να το ρυθμίσουν σε 36 δόσεις. Από τα μέσα αυτού του διαστήματος που «τρέχει» αυτή η ρύθμιση, η ΔΕΗ για όσους δεν προσήλθαν και αδιαφόρησαν, δεν πλήρωσαν κανένα λογαριασμό, και βγήκε εντολή αποκοπής, ακολούθησε μία πολιτική η οποία έλεγε ότι θα μου δώσεις το 30% προκαταβολή και 8 δόσεις. Θεωρώ ότι είναι πράγματι ακραίο. Δηλαδή υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι ήθελαν, είχαν όλη τη διάθεση, πολλοί νόμιζαν ότι αυτή η ρύθμιση τους δίνει το περιθώριο να μην πληρώσουν τίποτα μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη, κακώς το νομίζανε, διότι, για παράδειγμα, όπως πλήρωναν το λογαριασμό του κινητού κάθε μήνα, έτσι πρέπει να πληρώνεται και η ΔΕΗ. Νομίζω, όμως, ότι πρέπει να βρούμε, βάσει της εμπειρίας του Αυγούστου, για αυτές τις περιπτώσεις μια πιο ευέλικτη αντιμετώπιση, όλων εκείνων των περιπτώσεων για να μπορέσουν να υπαχθούν στην ρύθμιση.
Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μάλιστα, επομένως είναι σε γνώση σας και το κοιτάτε αυτό το θέμα. Ευχαριστώ θερμά κύριε υπουργέ. Καλημέρα.
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Να είστε καλά. Γεια σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου