Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Φάμελλος: Έχουμε ζητήσει από την ΔΕΗ να καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση

 
Για την αξιολόγηση και για ενεργειακά ζητήματα μίλησε σήμερα στον Real FM ο αναπ. ΠΕΝ, Μ. Φάμελλος.
Αναφερόμενος στα θέματα της ενέργειας ο Αν ΥΠΕΝ επεσήμανε ότι "έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι οποίες ήθελαν πλήρες ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση των ενεργειακών υποδομών. Έχουμε ζητήσει από την ΔΕΗ να
καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση, ώστε να υπάρξει μία ομαλή μετάβαση στην νέα ενεργειακή εποχή, με μείωση του ποσοστού εμπορίας της ΔΕΗ, χωρίς να ξεπουληθεί και με το μέγιστό όφελος και για τη ΔΕΗ και για τη χώρα μας".
Στο επίπεδο του ενεργειακού μείγματος ανέφερε ότι "έχουμε μειώσει πάρα πολύ την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, που σήμερα είναι σε ποσοστό 30%, με ταυτόχρονη αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε ποσοστό 25%. Δεν τίθενται, λοιπόν, ζητήματα σχετικά με την βασική ενεργειακή πολιτική της χώρας, ούτε καθυστέρηση σε σχέση με τις δεσμεύσεις για την κλιματική αλλαγή. Όμως, δεν θα δεχθούμε να ξεπουληθούν μερίδια της αγοράς, χωρίς να πάρει η ΔΕΗ αυτό που της αντιστοιχεί. Στόχος είναι η εξέλιξη, η εξυγίανση και η πρόοδος της ΔΕΗ και όχι το ξεπούλημά της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου