Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΔΕΗ: Στις Αγορές Εντός του 2018- Σε Καλό Δρόμο η Αποεπένδυση

Αποτέλεσμα εικόνας για δεη 
Συμφωνήθηκαν με τις τράπεζες οι αναχρηματοδοτήσεις δανείων της ΔΕΗ ύψους 1,3 δισεκ. ευρώ που λήγουν τον Μάιο του επομένου έτους. Όπως είπε ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Μανόλη Παναγιωτάκη μιλώντας στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, οι όροι έχουν «κλειδώσει»
Η συμφωνία, η οποία προβλέπει πρόσθετους όρους και
διασφαλίσεις αναμένεται σύντομα να επικυρωθεί. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, υπήρξε συμφωνία με τις τράπεζες και για γραμμή χρηματοδότησης, ύψους 175 εκατ. ευρώ, κονδύλι που θα παρέχει στην εταιρεία την απαραίτητη ρευστότητα. Όπως τόνισε το συγκεκριμένο ποσό, θα χρησιμοποιηθεί εάν κριθεί απαραίτητο τον επόμενο χρόνο, πιθανώς για την αποπληρωμή δόσης του ομολογιακού δανείου.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, η ΔΕΗ προετοιμάζεται να βγει εντός του 2018 στις αγορές προς άντληση κεφαλαίων.
Εν τω μεταξύ, έως τις 17 Ιανουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Ο  πρόεδρος της επιχείρησης κ. Μανόλης Παναγιωτάκης, στην ομιλία του κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα της αποεπένδυσης. Σύμφωνα με αυτό, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 26ης Ιουνίου θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με τα Σχέδια Σύμβασης Απόσχισης και τα καταστατικά των νέων εταιρειών. Στόχος είναι να υπογραφεί η σύμβαση έως τις 18 Οκτωβρίου, ώστε να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία στις 17 Ιανουαρίου.
Ήδη υπάρχει απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ για τη δημιουργία των δύο θυγατρικών εταιρειών: η πρώτη θα περιλαμβάνει τις μονάδες Μελίτη Ι και την άδεια για την Μελίτη ΙΙ και η δεύτερη τις Μεγαλόπολη ΙΙΙ και Ι, μαζί με τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των σχετικών ορυχείων.  Στις 31 Μαίου δημοσιεύθηκε και η πρόσκληση ενδιαφέροντος.

energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου