Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Πτολεμαϊδα: Καθολικό αίτημα για παράταση των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς για να εξασφαλιστεί η Τηλεθέρμανση

Την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την παράταση των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς από 17.500 σε 32.000 ώρες, όπως έγινε με τον ΑΗΣ Αμυνταίου, για να μην κινδυνεύσει η τροφοδοσία του δικτύου της Τηλεθέρμανσης της Πτολεμαϊδας, αλλά και για λογους εθνικού συμφέροντος, για την εξασφάλιση δηλαδή της
ηλεκτροδότησης της χώρας μας και των θέσεων εργασίας, απαιτούν Δήμος Εορδαίας, φορείς της περιοχής και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Αυτό τόνισαν στη σχετική ευρεία και πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σάββα Ζαμανίδη, στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας.
Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε να υπάρξει άμεσα κάθοδος εκπροσώπων της περιοχής και των βουλευτών του νομού Κοζάνης στην Αθήνα και συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, προκειμένου να ζητηθεί να διασφαλιστεί θεσμικά (με κάλυψη της κυβέρνησης) η παράταση των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς που λήγουν τον Μάιο του 2019, έως ότου τεθεί σε λειτουργία η νέα μονάδα της ΔΕΗ, η «Πτολεμαΐδα 5», όπως τόνισε ο Σ. Ζαμανίδης αλλά και ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης. 
Εκπρόσωποι της ΔΕΗ και συγκεκριμένα ο Διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΔΕΗ με αρμοδιότητα στη Δυτική Μακεδονία, Κώστας Θεοδωρίδης και ο Διευθυντής του ΑΗΣ Καρδιάς Αλέκος Σουμελίδης, αλλά και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, υπογράμμισαν πως σε περίπτωση που σταματήσουν να λειτουργούν ο ΑΗΣ Καρδιάς και ο ΑΗΣ Αμυνταίου πριν τεθεί σε λειτουργία ο «ΑΗΣ Πτολεμαΐδα 5» τίθεται σε κίνδυνο η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, καθώς η χώρα θα αντιμετωπίσει έλλειμμα ηλεκτρικής ισχύος.
Τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί ο ΑΗΣ Καρδιάς εξέφρασαν οι παριστάμενοι βουλευτές Ν. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης, Θέμης Μουμουλιδης, Γιάννης Θεοφύλακτος και Γιώργος Ντζιμάνης, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

(e-ptolemeos)
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου