Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, χτυπάει την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ- Υποψήφιος(;) στις εθνικές εκλογές- Παρασκήνιο και αντιδράσεις

Όλο και πιο έντονες έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις στο παρασκήνιο, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργου Αδαμίδη, στις επόμενες εθνικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος, γεγονός που έχει
προκαλέσει αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της περιοχής.
Ο γνωστός συνδικαλιστής, φαίνεται να έχει ανοίξει εδώ και καιρό δίαυλο επικοινωνίας με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, ενώ γνώστες των εξελίξεων είναι και στελέχη των τοπικών οργανώσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι προς το παρών παρακολουθούν χωρίς κάποια επίσημη αντίδραση.
Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Αδαμίδης είχε φτάσει και το Σεμπτέμβριο του 2015, μία ανάσα πριν την τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πρόταση της συνεργαζόμενης τότε, Λούκας Κατσέλη, κάτι όμως που δεν συνέβη.
Στο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε διαπιστώνουν πως η ΓΕΝΟΠ δεν έχει ανοίξει πόλεμο με την κυβέρνηση για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, ενώ οι παρατάξεις τους τόσο στην Ομοσπονδία όσο και στον «ΣΠΑΡΤΑΚΟ» συνεργάστηκαν με την παράταξη Αδαμίδη, η οποία διοικεί και τα δύο συνδικάτα. Άλλωστε στις… κομματικές συναντήσεις, στο Υπουργείο Ενέργειας με θέμα την παράταση των ωρών στις μονάδες, πλην των τοπικών βουλευτών και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ο μόνος που βρέθηκε εκεί ήταν ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ως συνεργαζόμενος με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικάτο.
Πολλοί σημειώνουν με ιδιαίτερο νόημα, την παρουσία Αδαμίδη, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα στην Πτολεμαϊδα, η οποία καμία σχέση δεν είχε με τα ενεργειακά ζητήματα, με τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ όχι μόνο να βρίσκεται στην πρώτη σειρά, αλλά να λαμβάνει και το λόγο.
Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ πάντως η υποψηφιότητα Αδαμίδη δεν ηχεί και με τον καλύτερο τρόπο, ενώ όταν και αν τεθεί θέμα, δεν είναι λίγοι αυτοί που θα θέσουν ζήτημα στα όργανα του κόμματος. Πάντως ανάλογες αντιδράσεις θεωρητικά υπήρξαν και το 2015, όταν στη λίστα τοποθετήθηκαν οι ΠΑΣΟΚογενείς, Γιάννης Θεοφύλακτος και Γιώργος Ντζιμάνης, χωρίς σχετικά να ανοίξει κάποια μύτη και τότε.
Άλλωστε η απόφαση για τον Γιώργο Αδαμίδη, θα παρθεί σε υψηλό επίπεδο, στα πλαίσια της διεύρυνσης προς το χώρο της κεντροαριστεράς που θα επιδιώξει ο Αλέξης Τσίπρας και δύσκολα κάποιος θα την αμφισβητήσει.
Από την πλευρά Αδαμίδη, τηρείται σιγή ιχθύος, χωρίς να επιβεβαιώνεται ή να διαψεύδεται κάτι, καθώς ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, παρακολουθεί διακριτικά και τις εξελίξεις στην αυτοδιοίκηση, κάτι που είχε δηλώσει σε αρκετές τοποθετήσεις του, στους προηγούμενους μήνες.

Ζήσης Πιτσιάβας
kozanimedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου