Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Νίκας: Στη Μεγαλόπολη ο υφυπουργός Ενέργειας για τη ΔΕΗ

 
Σε πρώτο πλάνο στη συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Ενέργειας κ. Χατζηδάκη και στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ήταν, όπως είπε ο κ. περιφερειάρχης σε συνέντευξή του στην έδρα της Περιφέρειας την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.
Ο κ. Νίκας, αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση, είπε ότι σε
αυτή τη σύσκεψη διάρκειας μιας ώρας, στην οποία συμμετείχε το σύνολο της υπηρεσίας του υπουργείου, συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων. Ακολούθως, αναφέρθηκε στη δική του άποψη, την οποία πρόσφατα είχε εκφράσει και σε μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα, ότι δεν υπάρχει λιγνίτης στη Μεγαλόπολη: «Υπάρχει λιγνίτης για 10 χρόνια και στο άλλο εργοστάσιο για πέντε χρόνια. Ζήτησα να μας καταβληθούν αμέσως τα 26 εκατ. ευρώ που οφείλει η ΔΕΗ και θα διατεθούν αποκλειστικά για έργα στη Μεγαλόπολη, και πήρα την υπόσχεση Χατζηδάκη. Επίσης, μαζί με αυτά θα δοθούν επιπλέον 6 εκατ. ευρώ για τους ρύπους και 3 εκατ. ευρώ το τέλος εξόρυξης λιγνίτη».
Είναι αρκετά αυτά τα χρήματα για να πάμε με καλύτερο βηματισμό στη νέα εποχή.

Στη συνέχεια, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στο κεντρικό master plan από την ελληνική κυβέρνηση για τη μεταλιγνιτική εποχή, αλλά και είπε ότι θα υπάρξει και ένα τοπικό σχέδιο, master plan επίσης, με τα λιγότερα δυνατά χρήματα, που θα εκπονηθεί εδώ στην Αρκαδία. «Αυτό έγινε αποδεκτό και συμμετέχω ex officio στις επιτροπές που θα γίνουν για τη μεταλιγνιτική εποχή στη Μεγαλόπολη και στη Μακεδονία. Είμαστε σε πολύ καλή σχέση με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης και αποκλείεται να γίνει οτιδήποτε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου και του ΔΣ. Ο νοικοκύρης της Μεγαλόπολης είναι ο δήμαρχος».

Ο υφυπουργός Ενέργειας κ. Θωμάς, τέλος, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή σύσκεψη,  θα επισκεφθεί τις προσεχείς ημέρες στη Μεγαλόπολη.

Θα συζητήσουμε τι μεγάλο και σπουδαίο μπορεί να προσδοκά η Μεγαλόπολη.

Από  www.arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου