Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Χρυσοί μισθοί και πολιτικές διώξεις η κανόνικότητα στη (χρεωκοπημένη) ΔΕΗ

 Αποτέλεσμα εικόνας για ζητητε ελπις
Δόγμα Σοκ, σε όσους δεν είναι αρεστοί και όσους προέρχονται πολιτικά από την προηγούμενη κυβέρνηση εφαρμόζεται στην ΔΕΗ όπως φαίνεται παρακάτω στο κείμενο που παραθέτουμε. 
Την περιέργεια μας κέντρισε μια ανάρτηση στο FB συναδέλφου και πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΗ Άρη Βατάλη τοποθετημένο ως εκπρόσωπο των μικρομετόχων απο την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την περίοδο 2015 - 2018.  Ο συνάδελφος πριν την τοποθέτηση του στο Δ.Σ. ανήκε πολιτικά στους ΑΝΕΛ πολιτικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής αυτών.
  
Ερευνώντας και ρωτώντας για το θέμα, καθώς όπως φαίνεται στην φώτο, σε αυτό ενεπλάκη και συνδικαλιστική παράταξη του σωματείου Σπάρτακος. Ανακαλύψαμε πως ανάλογη ανάρτηση στο FB με υπονοούμενα περί δίωξης υπάρχει και από άλλο συνάδελφο ο οποίος κι αυτός εμπλέκεται με το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά (πρώην ΠΑΣΟΚ) εργάζεται δε στον ίδιο χώρο με τον συνάδελφο Α. Βατάλη και είναι και ο υπεύθυνος Υποτομεάρχης του τμήματος, ο οποίος καταργήθηκε και είναι πλέον απλός υπάλληλος κατηγορίας Τ. 
Συνεχίζοντας την έρευνα μας για το θέμα ανακαλύψαμε και άλλο διωκόμενο πρόσωπο. Γυναίκα αυτή τη φορά και πάλι από το ίδιο τμήμα η οποία ήταν
Αντιπεριφερειάρχης στην προηγούμενη αυτοδιοικητική θητεία και πρώτη σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο στις τελευταίες εκλογές, με τον υποψήφιο περιφερειάρχη που υποστηριζόταν απ΄τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημ. υποψήφιος με τον υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ ποεριφερειάρχη ήταν και ο Α. Βατάλης.
Αν λοιπόν στην περίπτωση του πρώτου προσώπου το συμβάν ήταν τυχαίο, στου δευτέρου προσώπου σύμπτωση, στο τρίτο σίγουρα στοιχειοθετείται πλέον ΔΙΩΞΗ και δει ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Νέοι καιροί, νέα ήθη, λυπηρά βέβαια, από μια κυβέρνηση που επαίρεται ότι είναι όλων των Ελλήνων δυστυχώς όμως όπως αποδεικνύεται είναι κυβέρνηση των δικών της παιδιών.
Απορίας άξιο όμως το ότι μέχρι στιγμής για το θέμα δεν έχουν εμπλακεί ως όφειλαν τόσο η ΓΕΝΟΠ, όσο και τα πρωτοβάθμια σωματεία και ειδικά της περιοχής Κοζάνης καθώς οι συνάδελφοι είναι μέλη τους και υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια τους ενδεχομένος και εκλεγμένοι; 
Σε μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή και κατάσταση για τη ΔΕΗ τα φαινόμενα των πολιτικών διώξεων δεν πρέπει να γίνουν σε καμία περίπτωση ανεκτά από κανένα. Εργαζόμενους, συνδικάτα, κόμματα κι αυτό διότι μας γυρνάν σε άλλες εποχές, τρόμου, εκδικητικότητας κλπ που εφαρμόζονταν από την Χούντα.   
Είναι χρέος τόσο της ΓΕΝΟΠ όσο και των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν τις διώξεις των συναδέλφων και να παρέμβουν ουσιαστικά. 
Το παραπάνω έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς χθες γίναμε μάρτυρες μια συνδικαλιστικής δίωξης με συλλήψεις συνδικαλιστών των του ΟΤΕ οι οποίοι είναι 13 μέρες τώρα σε απεργιακές κινητοποιήσεις για εργασιακά θέματα και προάσπισης συναδέλφων που εκδιώχθηκαν.
Πρέπει να μπει φρένο στον κατήφορο!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου