Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Δημιουργία μονάδων παραγωγής εξαρτημάτων για την ηλεκτροκίνηση στις λιγνιτικές περιοχές της Δ. Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης


Τη σύναψη μνημονίων συνεργασίας (περισσότερα από ένα) με ιδιώτες πρόκειται να ανακοινώσει ίσως και σήμερα η ΔΕΗ με αντικείμενο τη συνεργασία για την ανάπτυξη δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
Η κίνηση αυτή που γίνεται λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του προγράμματος παροχής κινήτρων για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και πριν ακόμη κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Βουλή, εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο μετασχηματισμού της ΔΕΗ. Έτσι σε πρώτη φάση η ΔΕΗ αναμένεται να προχωρήσει στην εγκατάσταση φορτιστών σε δημόσιους χώρους, όπως ΣΕΑ εθνικών οδών και βενζινάδικα σε αυτοκινητοδρόμους, αλλά και σε εμπορικά σημεία, όπως εμπορικά κέντρα και μεγάλα parking κλπ.
Και εφόσον η ΔΕΗ θέλει να πρωταγωνιστήσει στον τομέα, άνθρωποι του χώρου δεν αποκλείουν αυτή να εκφράσει ενδιαφέρον από κοινού με κάποιον εξειδικευμένο partner ακόμη και για την δημιουργία μονάδων παραγωγής εξαρτημάτων για την ηλεκτροκίνηση στις λιγνιτικές περιοχές της Δ. Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Τομέας για τον οποίο το σχετικό νομοσχέδιο προβλέπει ειδικά κίνητρα.
Σε αυτό το δίκτυο ποντάρουν άλλωστε και εταιρείες που έχουν κατά καιρούς εκδηλώσει ενδιαφέρον για το αντικείμενο, από τις αμερικανικές Tesla και Blink Charging έως την ABB και την γαλλική Εngie και εγχώριους ενεργειακούς ομίλους που θέλουν να συμμετάσχουν σε κάποια φάση της όλης αλυσίδας.
 
worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου