Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Ενας στους τρεις έχασε τη ρύθμιση στη ΔΕΗ

Ενας στους τρεις έχασε τη ρύθμιση στη ΔΕΗ 
Συνολικά 50 διακανονισμοί κατά μέσο όρο στο κεντρικό κατάστημα και ισάριθμοι μέσω του 11770 για την αποπληρωμή συσσωρευμένων οφειλών
Μαζική η προσέλευση στο κεντρικό υποκατάστημα της ΔΕΗ στον Βόλο, μετά την επαναλειτουργία της επιχείρησης ηλεκτροδότησης σε κανονικούς ρυθμούς, με την πλειονότητα των καταναλωτών, είτε πρόκειται για νοικοκυριά, είτε για επιχειρήσεις, να σπεύδει για
νέα ρύθμιση αποπληρωμής των οφειλών, καθώς απώλεσε τον προηγούμενο διακανονισμό στην περίοδο της καραντίνας.
Υπολογίζεται πως ένας στους τρεις διακανονισμούς, που είχαν γίνει πριν την περίοδο έναρξης της πανδημίας, τέθηκε εκτός, με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις να κινδυνεύουν να βρεθούνε στα σκοτάδια, αν δεν κάνουν νέα ρύθμιση. Σε καθημερινή βάση στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ Βόλου, από τις 10 Μαΐου μέχρι τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, κατά μέσο όρο γίνονταν έως 50 διακανονισμοί, ενώ άλλοι τόσοι περίπου γίνονταν τηλεφωνικά μέσω του 11770. Η ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα ενίσχυσε το τηλεφωνικό κέντρο για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των καταναλωτών και έτσι αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους τηλεφωνικά, αντί να μεταβαίνουν στο υποκατάστημα της ΔΕΗ και να περιμένουν στην ουρά (λόγω και των μέτρων προστασίας) μέχρι να εξυπηρετηθούν.
Το ύψος της προκαταβολής και οι δόσεις του νέου πλαισίου διακανονισμού που εφαρμόζει η ΔΕΗ κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος της οφειλής. Έτσι για χρέος έως 500 ευρώ η προκαταβολή ορίζεται στο 10% του συνολικού ποσού και αποπληρωμή σε 5 μηνιαίες δόσεις. Για οφειλή από 500 ώς 1.000 ευρώ η προκαταβολή επίσης είναι καθορισμένη στο 10% του συνολικού ποσού και αποπληρωμή σε 8 μηνιαίες δόσεις. Από 1.000 ώς 2.000 ευρώ καταβάλλεται προκαταβολή 15% και το υπόλοιπο ποσό ρυθμίζεται να αποπληρωθεί σε 12 μηνιαίες δόσεις, από 2.000 ώς 3.000 ευρώ η προκαταβολή είναι 20% και 18 μηνιαίες δόσεις ο διακανονισμός αποπληρωμής και τέλος από 3.000 ευρώ και πάνω οφειλή υπάρχουν δύο εναλλακτικές, είτε προκαταβολή 20% και 18 μηνιαίες δόσεις ή προκαταβολή 30% και 24 μηνιαίες δόσεις.
Απαραίτητη βέβαια πάντα προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των δόσεων και των νέων λογαριασμών που θα εκδοθούν στη συνέχεια.
Διευρυμένο ωράριο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Ερχεται και στον Βόλο η εφαρμογή διευρυμένου ωραρίου στη ΔΕΗ. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η επιχείρηση εξετάζει το ενδεχόμενο το μέτρο, που εφαρμόζεται πιλοτικά από 15 Ιουνίου σε τρία κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη που λειτουργούν από 07.30 μέχρι 20.00, να επεκταθεί και σ’ άλλες μεγάλες πόλεις της επικράτειας, όπως είναι η Λάρισα και ο Βόλος.
Αν αυτό αποφασιστεί η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου