Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ - ΕΤΕ ΔΕΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ

Διαχρονικά τα τελευταία χρόνια, οι πολυδιαφημιζόμενοι «ειδικοί» στην διαχείριση μεγάλων εταιρειών εθνικής σημασίας, εξωτερικοί και εσωτερικοί, μόνιμοι και περαστικοί, αμφιβόλου εξυπηρέτησης συμφερόντων, παίρνουν αποφάσεις για εμάς, το μέλλον της επιχείρησης και της χώρας μένοντας ουσιαστικά στο απυρόβλητο.

Στις όλο και αυξανόμενες γενικές διευθύνσεις, μετά τις τριετείς

υπογραφές συμβολαίων με τον όμιλο ΔΕΗ(ΔΕΗ,ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗΑΝ) και ΑΔΜΗΕ για εκατομμύρια ευρώ, με τα πολυτελή αυτοκίνητα, την εταιρική κάρτα, την ασφάλεια ζωής, ακόμη και τροφείο (που λόγο πλαφόν οι μόνιμοι συνάδελφοι και αυθαίρετα οι συνδικαλιστές δεν το δικαιούνται ) αποφάσισαν, μετά την πολυδάπανη διαφήμιση για ιδία προβολή, να κάνουν οικονομία.

Καταστρατηγώντας την συλλογική σύμβαση (όπως έκανε ο Υπουργός με το μειωμένο τιμολόγιο) αλλά ακόμη περισσότερο το άρθρο 33 του ν.4354/2015 που ορίζει ότι οι διατάξεις των παρ. 5 και 6 του άρθρου 31 του ν. 4024/2011 ισχύουν έως την 31/12/2018, ικανοποιώντας το πνεύμα αυτών που τους διόρισαν βλέποντας και πράττοντας εχθρικά στον κόσμο της εργασίας, ενώ κατέβαλαν την υποχρεωτική διαφορά της μείωσης , σε αντίθεση με την προηγούμενη Διοίκηση που μας είχε παραπέμψει «εις το διηνεκές», αποφάσισαν μονομερή βλαπτική μεταβολή εντελώς καταχρηστικά και αυθαίρετα.

Μη αποδίδοντας την παράνομη παρακράτηση κατά 33% των Ειδικών Επιδομάτων αναδρομικά για την περίοδο 1/1/2019 έως 1/5/2020 οδηγούν χιλιάδες συνάδελφους στα δικαστήρια με πληρεξούσια και εργολαβικά δίκης, χρεώνοντάς τους για την υπεράσπιση τους και δίνοντας χρόνο στον εαυτό τους για να παρουσιάσουν τον ισολογισμό θετικό, παρουσιάζοντας αψεγάδιαστα οικονομικά αποτελέσματα μέχρι την τελική εκδίκαση της αγωγής.

Διαπραγμάτευση στο συγκεκριμένο θέμα απλά δεν υφίσταται. Διεκδικούμε τα οφειλόμενα στο ακέραιο και καταγγέλλουμε τις διοικήσεις για εμπαιγμό των εργαζομένων εκμεταλλευόμενες το νομικό μας σύστημα όπως πολύ καλά γνωρίζουν να κάνουν με τρανό παράδειγμα την πολυετή αφαίμαξη των συναδέλφων μας με το θέμα των ΥΒΑΕ. Η υπομονή έχει και τα όριά της.

Έως πότε οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν τις καταδικαστικές για όλους τους εργαζόμενους πολιτικές;

Καλούμε την Διοίκηση του Ομίλου ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ άμεσα να πάρει την απόφαση για καταβολή των δεδουλευμένων και να σταματήσει την όχληση των δικαστηρίων με χαμένες υποθέσεις που επιβαρύνουν τις εταιρείες μακροπρόθεσμα με αναίτια έξοδα και στρέφει την κοινή γνώμη ενάντια σε εργαζόμενους και επιχείρηση.

 -          Για αυτά θα απολογηθεί κανείς;

-          Τα επόμενα βήματα θα είναι ίδια ή χειρότερα;

-          Να συνεχίσουμε να έχουμε τις επιφυλάξεις μας ή θα μας διαψεύσετε ευχάριστα;

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου