Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Γιάννης Καραβασιλης πρώην μέλος ΔΣ ΔΕΗ εκπρόσπως εργαζόμενων - ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!!!

Μία ιστορία που επαναλαμβανεται, με Ολέθριες και καταστροφικες επιπτώσεις για την περιοχή μας.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, τα ίδια πρόσωπα, με την ίδια κυβέρνηση, με την ίδια οικογένεια στο τιμόνι της χώρας.
ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΦΑΙΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
Κάποτε η ΑΕΒΑΛ, ΜΑΒΕ και ΕΛΣΙ, απασχολούσαν χιλιάδες εργαζόμενους , ζούσαν οικογένειες, τρώγαμε ψωμί, είχαμε φθηνά λιπάσματα στους αγρότες.
Βαριές βιομηχανίες, που έφεραν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, τώρα δεν υπάρχουν!!!!
Τον Απρίλιο του 1990, η νέα κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με την πρώτη εξαγγελία της, οι επιχειρήσεις της ΕΤΒΑ, σε Πάτρα, Λαύριο, Εύβοια, Κοζάνη, οδεύουν για Ιδιωτικοποίηση και κλεισιμο.
Νοέμβριος 1991,απολύθηκαν 700,εργαζόμενοι από ΑΕΒΑΛ και άλλοι τόσοι από τα ΜΑΒΕ, ΕΛΣΙ, σύνολο 1500,εργαζόμενοι με τις οικογένειες στο δρόμο.
Το Μάρμαρο το πλήρωσε η περιοχή με αύξηση της Ανεργίας και οι Αγρότες με υψηλές τιμές στα Λιπάσματα.
Το επιχείρημα του τότε πρωθυπουργού Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, η ΑΕΒΑΛ ασύμφορη, θα φέρουμε Λιπάσματα από το εξωτερικό. Ότι πολυτιμότερο υπήρχε στην ΑΕΒΑΛ χάθηκε , πλατινες, μεγάλης αξίας, μηχανήματα και τελευταία τα παλιοσιδερα.....
1990- - - 2020 μετά 30 χρονιά η Ιστορία επαναλαμβανεται με τα ίδια Φαίδρα και αιολα, επιχειρήματα, αλλά με πρωταγωνιστές, τον κ Στασση, κ. Μουσουρουλι και πρωθυπουργό της χώρας μας, τον Υιό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρώτη εξαγγελία.
Τέλος οι λιγνιτικές μονάδες, η ΔΕΗ ασύμφορη.
Με απίστευτο κυνισμό, καλεί τις Γερμανικές εταιρείες να επενδύσουν και εσείς πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, να βρείτε άλλες δουλειές...
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ : Λιγνιτική kwh, ακριβή ασύμφορη, ρύποι στην ατμόσφαιρα.
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ: κόστος λιγνιτικής, από Φ/Β, από, Αιολικά. Η σύγχρονη τεχνολογία εξασφαλίζει καθαρή ενέργεια χωρίς ρύπους...
Όμως οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων θα είναι τεράστιες και δύσκολα θα ορθοποδήσουμε, ως περιοχή, καστροφικες, στην ανάπτυξη, στην αγορά και τα καταστήματα, στις εργολαβικες εταιρείες και τους εργαζόμενους, στην κατάργηση των 8μηνων και τους ανέργους, στις περιουσίες μας, που θα υποτιμηθουν, οικόπεδα, σπιτια, διαμερίσματα, στην αύξηση της Ανεργίας που θα πολαπλασιαστει, στην Ερήμωση της περιοχής μας. Όλα αυτά για ένα πολιτικό καπρίτσιο!!!!
Δεν είμαστε αντίθετοι στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό!!!
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ : παράταση χρόνου έως το 2050 όρος ΕΕ για προσαρμογή στο νέο μοντέλο ανάπτυξης.
Σε πλήρη λειτουργία οι σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες, όπως ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου 5, που δαπανήθηκαν, 2 εκατομμύρια ευρώ για αποθειωση, Πτολεμαΐδα 5 υπό κατασκευή, Μελίτη και Μεγαλόπολη.
Παράλληλα ανάπτυξη σε νέες τεχνολογίες, που κρατήσουν τις θέσεις εργασίας, όπως Αεριοποίηση του Λιγνίτη, που θα δουλεύουν εταιρείες και Ορυχεία, περισσότερα υδροηλεκτρικα, βιομάζα, Μπαταρίες, Υδρογόνο, κλπ.
Έτσι θα κρατήσουμε, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας,20000 και πλέον. Γιατί τα καθρεφτακια μόλις 1με2 θέσεις για φυλακών προσφέρουν.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, δεν έχουμε χρόνο, ούτε δικαιολογίες.
Ας αφήσουμε το ΒΟΛΕΜΑ ΜΑΣ, το κρυφτούλι για να περάσει η μπόρα , το κομματικό, του αποπροσανατολισμου, με επιχειρήματα, ποιος τα λέει μήπως έχει συμφέροντα, άσε να πάρουν θέση άλλοι εγώ να δώ τα συμφέροντα μου να τα έχω καλά με την εξουσία μήπως και πάρω κάποια θέση, κάποιο εργακι στην απολιγνιτοποιηση, άλλοι συνομιλούν από την πίσω πόρτα με την κυβέρνηση, για τα δικά τους συμφέροντα.
ΟΜΩΣ όπως με την ΑΕΒΑΛ, το μάρμαρο θα το πληρώσουμε όλοι και θα είναι ΑΚΡΙΒΟ!!!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, πρέπει όλοι να πάρουμε Σαφή και ξεκάθαρη θέση, Περιφέρεια με παρατάξεις, Δήμοι με παρατάξεις, εμπορικοί σύλλογοι, συνδικάτα, κοινωνικές ομάδες και φορείς, επιστημονικοι, αγροτικοί, εταιρείες ΟΛΟΙ.
Με ενιαίο λόγο, με κοινή στάση και ενημέρωση των πολιτών για να φυγή η σύγχυση που σπέρνουν τα κυβερνητικά φερεφωνα,,,,
Αγωνας, Αγώνας, Αγώνας, για να αποτρέψουμε την Βίαιη και αναίτια απολιγνιτοποιηση, που θα φέρει πολλά δεινά στην περιοχή μας........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου