Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΔΔΗΕ: Market test τον Νοέμβριο από την Goldman Sachs για τους υποψήφιους επενδυτές – Άμεσα η απόφαση της ΡΑΕ για τη μεθοδολογία του ρυθμιστικού πλαισίου


Τον επόμενο μήνα, κι εφόσον δεν προκύψουν εμπόδια εξαιτίας του Covid – 19, ο σύμβουλος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ θα εκκινήσει τις πρόδρομες διαδικασίες του διαγωνισμού.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως περιγράφουν πηγές στο energypress, η Goldman Sachs θα ξεκινήσει το market test προκειμένου να

τσεκάρει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Αν και όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένοι κύκλοι το συγκεκριμένο εγχείρημα έλκει τα «ραντάρ» σημαντικών Ευρωπαίων και όχι μόνο ενεργειακών παικτών. Ενδιαφέρον φέρεται να υπάρχει και από funds που επιλέγουν να τοποθετηθούν σε υποδομές, οι οποίες προσφέρουν σταθερές και υψηλές αποδόσεις.

Ο σύμβουλος θα προσεγγίσει εν δυνάμει επενδυτές και δεν θα επιδιώξει να αποτυπώσει μόνο την πρόθεση τους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό αλλά κι ενδεχόμενες παρατηρήσεις για όρους και προϋποθέσεις στο κείμενο της προκήρυξης.

Η ΔΕΗ, είναι πολύ πιθανόν, να βγάλει στον «αέρα» τον διαγωνισμό τον Φεβρουάριο. Θα δοθεί ένα χρονικό διάστημα διμήνου για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών και στη συνέχεια τον Μάιο του 2021 να έχει ανακηρυχθεί ο πλειοδότης.

Πριν, όμως, από το market test του ΔΕΔΔΗΕ, η ΡΑΕ θα πρέπει να κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο. Πηγές θέλουν την Αρχή να εκδίδει εντός της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης την απόφαση για τη μεθοδολογία. Μέσα στον Δεκέμβριο θα καθοριστεί και το WACC.

Τα δεδομένα αυτά θα βοηθήσουν τους υποψήφιους επενδυτές ώστε να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό. 

 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου