Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

ΕΑΜΕ ΕΤΕ ΔΕΗ: ΔΕΝ ΛΥΓΙΣΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΛΥΓΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΛΑΣΠΗ

 

ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟ

ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΥΓΙΣΑΝ ΠΟΤΕ

ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΟΣΕΣ «ΣΦΑΙΡΕΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ

ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΣΦΑΙΡΕΣ» ΑΛΛΑ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ

 

Έκπληκτοι διαβάσαμε πριν από 20 μέρες μια κατάπτυστη ανακοίνωση της πρωτοεμφανιζόμενης ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ που κατά τρόπο δόλιο και ερασιτεχνικό προσπαθούσε να διαβάλει τους εκπροσώπους μας στο ΔΣ της ΔΕΗ Α.Ε. γιατί ψήφισαν (και πολύ σωστά) τη συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία RWE για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 2 GW.

Σε εκείνη τη φάση εκτιμώντας ότι είναι ανάξια λόγου να απαντήσουμε σε αυτές τις άνευ ουσίας και με οφθαλμοφανή

προχειρότητα κατηγορίες μιας ανύπαρκτης παράταξης δεν απαντήσαμε.

Σήμερα όμως βλέποντας ότι ο γνωστός συγγραφές της ανακοίνωσης επανέρχεται ξανά ως ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ και με νέα (για γέλια και για κλάματα) ανακοίνωση όπου όχι μόνο δεν απαντά στα ξεκάθαρα ερωτήματα που του έθεσε ο συνάδελφος μας αλλά απεναντίας προσπαθεί να πετάξει λάσπη στο μαχητή Φωτόπουλο δεν έχουμε παρά να παρέμβουμε λέγοντάς του ότι όταν πιάνεις το στυλό να γράψεις να είσαι νηφάλιος και όχι σε μέθη γιατί αν είσαι σε μέθη δεν ξέρεις τι γράφεις.

Από πού να ξεκινήσουμε;

Από τον τίτλο της ανακοίνωσης σου;

Αυτός και αν είναι για γέλια…

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε πόσο θράσος πρέπει να έχει κάποιος ή πόσο μικρόνους μπορεί να είναι για να μην αντιλαμβάνεται ότι όταν γράφει για το μαχητή Φωτόπουλο «βγάλαμε το λαγό από το λαγούμι του» καταντά περίγελο;

Ειλικρινά θρασύτατε συγγραφέα για τον Φωτόπουλο το έγραψες αυτό;

Για τον Φωτόπουλο που έχει βγάλει εκατοντάδες ανακοινώσεις για όλα τα θέματα επί όλων των κυβερνήσεων;

Για το Φωτόπουλο έγραψες ότι δεν μας ενημερώνει που δεν έχει αφήσει ζήτημα που να μην τοποθετηθεί;

Για τον Φωτόπουλο που μας άνοιξε τα μάτια γράφοντας ολόκληρο βιβλίο 120 σελίδων με τίτλο «13 εγκλήματα κατά της ΔΕΗ»;

Θρασύτατε συγγραφέα μόνο σεβασμό οφείλουμε στον Φωτόπουλο.

Εσύ ήσουν κρυμμένος στο λαγούμι σου που τόσα χρόνια δεν έχουμε δει ούτε μια ανακοίνωση με το όνομά σου, που τόσα χρόνια δεν έχουμε ακούσει μια τοποθέτησή σου.

Για δε τα υπόλοιπα δεν είναι καν άξια σχολιασμού.

Θρασύ συντάκτη των ανακοινώσεων ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ λίγη ντροπή.

Αλλά ποιος την έχασε για να την βρεις εσύ;

Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΜΑΣ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ.

 

         

                                                                   Γραμματεία ΕΑΜΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΤΑΣΗ επικράτησε και στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ ΔΕΗ-0,17% για την έγκριση των μνημονίων συνεργασίας με τη γερμανική RWE και τη Χαλυβουργική.

    Η συνεδρίαση αναβλήθηκε ακόμη μία φορά, τέταρτη κατά σειρά, μετά την εισβολή εργαζομένων στην αίθουσα συνεδριάσεων.


    Οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από τα γραφεία της επιχείρησης, στην οδό Χαλκοκονδύλη, όπου τελικά κατάφεραν να εισβάλουν, διακόπτοντας τη συνεδρίαση του δ.σ. για τα μνημόνια συνεργασίας.

    Ακολούθησαν ένταση και διαπληκτισμοί μεταξύ των εργαζομένων και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Τάκη Αθανασόπουλου, ο οποίος τελικά αποχώρησε εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών.

    «Δεν είναι δική σας η εταιρεία για να δικόπτετε τη συνεδρίαση», είπε ο κ. Αθανασόπουλος στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, για να εισπράξει την απάντηση: «Ούτε δική σου είναι, η ΔΕΗ ανήκει στον ελληνικό λαό».

    Ο κ. Αθανασόπουλος εξέφρασε την απορία του για τις αντιδράσεις σχετικά με το μνημόνιο συνεργασίας και τη χρήση του λιθάνθρακα, λέγοντας ότι έχει προηγηθεί διάλογος με τα αρμόδια όργανα, ενώ για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σημείωσε ότι αρμόδια να αποφανθεί είναι η ΡΑΕ.

    Προηγουμένως, κατηγόρησε τους παρευρισκόμενους βουλευτές (Αλ. Τσίπρας, πρόεδρος ΣΥΝ, Δ. Πιπεριάς, Γ. Παπακωνσταντίνου, Απ. Κατσιφάρας, Γ. Διαμαντίδης, Φ. Σαχινίδης από το ΠΑΣΟΚ, Δ. Κουμπούρης από το ΚΚΕ και Π. Λαφαζάνης από τον ΣΥΝ) ότι δρουν εξωθεσμικά, παρεμποδίζοντας τις εργασίες μιας εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας.

    Τέλος, ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε ότι το θεμα των μνημονίων θα εγκριθεί δια περιφοράς (μετά τις συνεχείς ματαιώσεις των δ.σ.).

    Από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο πρόεδρος Ν. Φωτόπουλος ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν κανένα κοινοπρακτικό σχήμα στην κύρια δραστηριότητα της ΔΕΗ (εξόρυξη, παραγωγή, μεταφορά, διανομή) με την άλλη πλευρά να έχει το 51% και το management.

    Επιπρόσθετα υπογράμμισε πως δεν υπάρχει "χώρος" για λιθάνθρακα και ότι περισσότερα του ενός εργοστασίου αυτού του είδους θα προκαλέσουν πρόβλημα στη λειτουργία των λιγνιτικών εργοστασίων και ορυχείων με επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στο περιβάλλον.

    Στις επιπτώσεις αυτές εστίασε τα σχόλιά του και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου της χώρας και παράδοση της ΔΕΗ στις πολυεθνικές.

    Με τα μνημόνια συνεργασίας που επρόκειτο να συζητηθούν, η ΔΕΗ θα προχωρήσει στη δημιουργία μεικτών εταιρειών με την RWE και τη Χαλυβουργική, στις οποίες θα ελέγχει το 49%, έναντι 51% που θα ελέγχουν οι εταίροι της.

    Μέσω των εταιρειών αυτών, θα επιδιωχθεί η κατασκευή μεγάλου λιθανθρακικού σταθμού, ισχύος 1.800 μεγαβάτ στην Καβάλα ή τη Μαγνησία (ΔΕΗ-RWE) και μεγάλης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην Ελευσίνα με καύση φυσικού αερίου (ΔΕΗ-Χαλυβουργική).

    Επίσης, η συνεργασία με την RWE προβλέπει την εμπλοκή των δύο εταιρειών στον τομέα του φυσικού αερίου. Παρότι το κείμενο του μνημονίου με τη γερμανική εταιρεία αφήνει περιθώρια εισόδου και της RWE στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΠΑ μέσω του δικαιώματος προαίρεσης που έχει η ΔΕΗ για το 30%, η ΔΕΗ το διαψεύδει.

    Η ΓΕΝΟΠ διαφωνεί τόσο με την υπογραφή του μνημονίου ΔΕΗ - RWE όσο και με οποιοδήποτε άλλο μνημόνιο συνεργασίας είτε με τη Χαλυβουργική είτε με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία ή όμιλο, ελληνικό ή ξένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή