Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

ΔΕΗ: Υπό αυστηρό έλεγχο τα περιουσιακά στοιχεία της Enel Ρουμανίας

 ΔΕΗ: Υπό αυστηρό έλεγχο τα περιουσιακά στοιχεία της Enel Ρουμανίας – 1 Voice

Υπό αυστηρό έλεγχο έχουν τεθεί τα περιουσιακά στοιχεία της Enel Ρουμανίας από τη ΔΕΗ. Για την τελευταία, σύμβουλοι έχουν αναλάβει να περάσουν “από κόσκινο” τα assets της πριν την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Το due diligence βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεν αποκλείεται να πάρει παράταση ως τα τέλη Φεβρουαρίου. Άλλωστε, αυτό προβλέπεται στη σύμβαση αποκλειστικότητας που έχουν υπογράψει η

μητρική Enel με τη ΔEΗ.

Αν χρειαστεί, θα δοθεί ένας μήνας ακόμη, από τα τέλη Ιανουαρίου που έχει αρχικά συμφωνηθεί, για να ολοκληρωθεί ο εμπεριστατωμένος έλεγχος. Καθώς μεσολάβησαν οι γιορτές των Χριστουγέννων και κάποιες διαδικασίες έχουν καθυστερήσει, πηγές της ΔEΗ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Αρμόδιες πηγές, εξάλλου, διατυπώνουν αισιοδοξία ότι το deal θα έχει θετική κατάληξη και θα σηματοδοτήσει την έξοδο της ΔEΗ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΔEΗ, εκτός από την αγορά της Ρουμανίας, εξετάζει και την πιθανότητα εξαγοράς έργων ΑΠΕ στη Βουλγαρία.

Οι κινήσεις αυτές φαίνεται ότι οδήγησαν και στη μικρή αναβολή της παρουσίασης του επικαιροποιημένου στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της ΔEΗ, που παραδοσιακά γινόταν τον τελευταίο μήνα του έτους. Τώρα, λένε οι πληροφορίες, μετατίθεται για τα τέλη Φεβρουαρίου, προκειμένου να συμπεριληφθούν, εφόσον ευοδωθούν, και οι επενδυτικές πρωτοβουλίες της επιχείρησης στην ευρύτερη γειτονιά μας.

 

1voice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου