Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Εργαζόμενοι στον Λιγνίτη παρέδωσαν κείμενο στον Κυριάκο Μητσοτάκη


Την Παρασκευή 21 Απριλίου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη πλατεία Μεγαλόπολης , εργαζόμενοι στον Λιγνίτη του παρέδωσαν ένα κείμενο. Το κείμενο αυτό μοιραζόταν και στους πολίτες.

Το Καφενείο Μεγαλόπολης αναζήτησε και βρήκε αυτό το κείμενο και σας το παρουσιάζουμε:

Προς Κύριο Πρωθυπουργό

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤO ΛΙΓΝΙΤΗ.

Σας ενημερώνουμε ότι από την εξαγγελία της απολιγνιτοποίησης από το 2020, δεν λειτουργεί τίποτα.

Οι θεσμικοί εκπρόσωποι της εργασίας εκπροσωπούν

στην πραγματικότητα ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ. Τα κομματικά Golden Boys νοιάζονται για τις καρέκλες τους και το εγώ τους.

Όταν λέμε εργαζόμενοι εννοούμε : Μόνιμο Προσωπικό , Συμβασιούχους  ΔΕΗ , Οκτάμηνα , Ενοικιαζόμενο προσωπικό,  Εργολαβικοί Εργαζόμενοι και Μπλοκάκια, δηλαδή όλη η Μεγαλόπολη (Στη Μεγαλόπολη δεν ζουν επενδυτές. Ζουν μόνο εργαζόμενοι και μικροί επαγγελματίες).

Στους πρώτους το μόνο που έχει μείνει είναι μια σύμβαση εργασίας, μέσα στον φόβο και την ανασφάλεια του αύριο, για το που θα βρεθούν με τις οικογένειές τους, μετά το κλείσιμο των μονάδων.

Όλοι οι υπόλοιποι, χωρίς πραγματική και τυπική εκπροσώπηση, είναι έρμαια  του ρουσφετιού, του φόβου και του κάθε άσχετου «Σταθμάρχη» που είναι δίπλα μας.

Είμαστε κυριολεκτικά σε ένα τρένο που δεν ξέρουμε που πάει.

Το εργατικό δίκαιο έχει διαγραφεί στην πράξη. Οι πραγματικοί εργαζόμενοι (και όχι απασχολούμενοι) δυστυχώς είναι υπό διωγμό. Κανένας σχεδιασμός, καμία διαβούλευση δεν έλαβε υπόψη της τις πραγματικές τους ανάγκες.

Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτές τις μέρες οι συνάδελφοι κάμουμε έρανο  για συμβασιούχο (χωρίς την συγκατάθεσή του), που είχε ατύχημα  και θα πρέπει ταυτόχρονα να πληρώσει δάνειο για το σπίτι του στη Μεγαλόπολη και ενοίκιο που πληρώνει για το παιδί του, που σπουδάζει στην Αθήνα. Με 740,00 € τον μήνα αυτό είναι αδύνατον.

Με όλη αυτή την κατάσταση που προέκυψε μετά τις εξαγγελίες σας για το άμεσο κλείσιμο των Μονάδων στη Μεγαλόπολη, έχει επέλθει ο μαρασμός.

Ξεκίνησε με ένα ¨πάγωμα¨ και συνεχίστηκε με την ερημοποίηση μιας ολόκληρης περιοχής της χώρας, που τόσα χρόνια έχει δώσει αίμα και ιδρώτα για να έχει ρεύμα και ανάπτυξη μεγάλο μέρος της Ελλάδας.

Κύριε Πρωθυπουργέ, η ανασφάλεια των πολιτών – εργαζομένων έμμεσα ή άμεσα στην ΔΕΗ, είναι πλέον ποτάμι αγανάκτησης με μεγάλη ορμή , που μόνο εσείς πρέπει και μπορείτε να κόψετε την φόρα του.

Δεν σας ζητάμε το μη κλείσιμο των μονάδων , γιατί θα φαντάζει ουτοπικό.

Σας ζητάμε όμως να κάνετε Άμεσα  κάτι για να μην θεωρηθείτε υπεύθυνος για την εξαφάνιση της πόλης μας και των χωριών μας από τον χάρτη της Ελλάδας.

Και για να μην γραφτεί το όνομά σας με μαύρα γράμματα και στην λάθος πλευρά της τοπικής μας ιστορίας και γενικότερα …

Με εκτίμηση

Οι Πραγματικοί Εργαζόμενοι γύρω από τον Λιγνίτη.

Υ.Γ. Αυτοί που το μοιράζουμε είμαστε μόνιμοι και φοβόμαστε λιγότερο.

 

kafeneio-megalopolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου