Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Γ. Αδαμίδης πρ.προεδρος ΓΕΝΟΠ: “Νέα κομπίνα – κλοπή από τους καταναλωτές για να χρυσοπληρώνονται τα golden boys του ομίλου ΔΕΗ”


Οι πάροχοι και ειδικά η άλλοτε Δημόσια ΔΕΗ, ενώ οι τιμές στην χονδρική έχουν πέσει, ανακοίνωσε τα τιμολόγια (πράσινο είναι ως γνωστόν η μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών) για τον μήνα Απρίλιο με αύξηση σε σχέση με τον Μάρτιο και αυτό για να καλύψουν την χασούρα του ΔΕΔΔΗΕ από το ρεύμα που καταναλώνεται και δεν τιμολογείται ( ρευματοκλοπές και απώλειες δικτύου)
Δηλαδή με την ανοχή της ΡΑΑΕΥ και του υπουργείου βάζουν τους συνεπής καταναλωτές να πληρώνουν περισσότερο προκειμένου οι πάροχοι να επιστρέψουν χρήματα στο ΔΕΔΔΗΕ για τις απώλειες που είχε τα τελευταία χρόνια.
Επιπρόσθετα η ΔΕΗ ανακοίνωσε την τιμή για το νέο σταθερό τιμολόγιο χρώματος μπλε ως γνωστόν στα 12,5 λεπτά στην κιλοβατώρα από 17,9 λεπτά.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι τα “σαΐνια” του Στάσση πριν από 3 μήνες εγκλώβησαν χιλιάδες καταναλωτές για ένα χρόνο στην τιμή των 18 λεπτών περίπου ανά κιλοβατώρα λέγοντας ότι με το σταθερό έχει στο κεφάλι σου ήσυχο.
Βεβαίως έχουν φροντίσει να ενημερώσουν κάποιους καταναλωτές μέχρι 29 φεβρουαρίου να αλλάξουν το σταθερό τιμολόγιο χωρίς πέναλτι.
Αυτό κατά την ταπεινή άποψη μου παραβιάζει τους όρους της αγοράς. Πρόκειται για επιλεκτική ενημέρωση καταναλωτών με δεδομένο ότι δεν υπήρξε ανακοίνωση για όλο το καταναλωτικό κοινό, αφού κάποιοι θα πληρώνουν για το σταθερό 12:30 λεπτά και κάποιοι 18 λεπτά ανά κιλοβατώρα.
Έτσι ο Στάσσης με την παρέα του θα συνεχίζει να αγοράζει ίδιες μετοχές για να τις μοιράζει στα στελέχη που ήρθαν από την αγορά και οι καταναλωτές θα πληρώνουν το μάρμαρο.
5 χρόνια τώρα τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να μειώσουν τη ρευματοκλοπή γιατί να κάνουν άλλωστε, αφού έχουν βρει τη λύση, τις απώλειας θα τις πληρώνουν οι συνεπής καταναλωτές.
Ακόμη περιμένουμε τους έξυπνους μετρητές!!!
 
kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου