Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Φάμελλος: Θα προχωρήσετε σε νέα "μικρή ΔΕΗ" τον Ιανουάριο κ. Χατζηδάκη με πώληση υδροηλεκτρικών;

 
Ερωτήματα για τις προτάσεις της κυβέρνησης που καλείται από την Κομισιόν να υποβάλει τον Ιανουάριο για το άνοιγμα της αγοράς και τη θέση της ΔΕΗ έθεσε ο τομεάρχης ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη σημερινή συζήτηση για το νομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής.
Ο κ. Φάμελλος ρώτησε τον υπουργό ΠΕΝ τι θα συμπεριλάβουν οι προτάσεις αυτές και αν θα πρόκειται για ένα νέο σχέδιο "μικρής
ΔΕΗ" που θα περιλαμβάνει την πώληση υδροηλεκτρικών. Ο στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.
Παράλληλα, ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για καθυστερημένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην ενέργεια με πώληση των ενεργειακών αγαθών της χώρας εις βάρος του κοινωνικού συμφέροντος. Σχολίασε ότι στην Ευρώπη η κυρίαρχη τάση σήμερα είναι η ανακρατικοποίηση των ενεργειακών ομίλων, καθώς η ιδιωτικοποίησή τους οδήγησε σε άνοδο των τιμολογίων και σε αδυναμία υλοποίησης επενδύσεων.
Για το LNG της Αλεξανδρούπολης ρώτησε γιατί μπαίνει στη ΔΕΠΑ Εμπορίας και όχι στα διεθνή έργα.
Επιπλέον, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις στη ΔΕΗ "μέσω των γραφείων της ΝΔ".
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε αίτηση αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο στην αρχή της συζήτησης.

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου