Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Έκτακτη ΓΣ της ΔΕΗ έως τέλος του έτους για την εναρμόνιση με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου

Έκτακτη ΓΣ της ΔΕΗ έως τέλος του έτους για την εναρμόνιση με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου 
Όπως ανέφερε στη Βουλή ο κ. Χατζηδάκης, η σύγκληση της συνέλευσης είναι ο λόγος που δεν μπορεί να αναβληθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου
Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ πρόκειται να συγκληθεί  έως το τέλος του έτους προκειμένου να εγκρίνει αλλαγές στο καταστατικό λειτουργίας της επιχείρησης με βάση τις προβλέψεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που συζητείται αυτές τις ημέρες στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης προανήγγειλε ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας χθες στη Βουλή, σημειώνοντας ότι υπάρχουν εκκρεμότητες της προηγούμενης κυβέρνησης και χρειάζεται ειδικός χειρισμός.
Απαντώντας δε στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή για την επόμενη εβδομάδα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο αναβολής, καθώς έως το τέλος του έτους πρέπει να διεξαχθεί Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ και για να γίνει αυτό χρειάζεται περιθώριο 20-21 ημερών.
Επίσης όπως είπε πρέπει να προχωρήσει το business plan της εταιρίας και κατέληξε: «Η ΔΕΗ και οι αναλυτές χρειάζονται μια καινούργια εικόνα, ώστε η επιχείρηση που αγωνίζεται να προχωρήσει, να μπορέσει να το κάνει».

Απαραίτητη η προηγούμενη έγκριση από το Δ.Σ. του νέου business plan

Στο πλαίσιο αυτό ίσως και την εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα συγκληθεί γενική συνέλευση της ΔΕΗ που θα εγκρίνει τις απαραίτητες αλλαγές στο Καταστατικό της επιχείρησης με βάση όσα προβλέπει το νομοσχέδιο τόσο σε ό,τι αφορά τη διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων, όσο και το εργασιακό καθεστώς των νεοπροσλαμβανομένων.
Εξάλλου, θα πρέπει να έχει προηγηθεί η έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ του νέου business plan το οποίο θα ενσωματώνει τις προβλέψεις τόσο για την αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της επιχείρησης όσο και κυρίως την προοπτική σβησίματος του συνόλου των λιγνιτικών μονάδων που θα προβλέπεται στο ΕΣΕΚ το οποίο επίσης αναμένεται να σταλεί στην Κομισιόν περί τις 20 Δεκεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Χατζηδάκης απαντώντας χθες στη Βουλή σε αλλεπάλληλες σχετικές ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τη ΔΕΗ, αφού βεβαίως έχει προηγηθεί η υιοθέτηση σαφούς προγράμματος απολιγνιτοποίησης και έχει προωθηθεί η απόσχιση και ην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου