Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Σύσκεψη με τον Παναγιωτάκη για τις οφειλές αγροτών με πομόνες προς τη ΔΕΗ

 
Εξελίξεις σε σχέση με το μείζον θέμα των οφειλών αγροτών με πομόνες προς τη ΔΕΗ, που δεν έχουν ρεύμα, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους, μετά τη σπορά ή λίγο πριν, ζήτημα που πρώτος αποκάλυψε ο ΑγροΤύπος αναμένονται την Τετάρτη 18 Απριλίου. Για το θέμα έχει προγραμματιστεί σχετική σύσκεψη το απόγευμα, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της επιχείρησης, κ. Μανώλη Παναγιωτάκη. Στην σύσκεψη θα λάβουν μέρος, λένε οι πληροφορίες, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Λάρισας και Λακωνίας, Νίκος Παπαδόπουλος και Σταύρος Αραχωβίτης, αντιστοίχως, αλλά όχι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλης Κόκκαλης, που έκανε αρκετές ενέργειες, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σχέση με το θέμα – όπως έγραψε πρώτος ο ΑγροΤύπος – ετοιμάζεται παρέμβαση, σύμφωνα με την οποία, αν κάποιος αγρότης έχει οφειλές από περασμένα έτη στη ΔΕΗ (π.χ. 10.000 ευρώ), θα μπορεί να μπει εκ νέου σε ρύθμιση για να αποπληρώσει τις οφειλές αυτές σε έως 120 δόσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να του συνδέσει πάλι το ρεύμα η ΔΕΗ, τέλος, ώστε να μπορεί να ποτίσει τα χωράφια τους, θα είναι ο παραγωγός να καταβάλλει το 20-30% του τρέχοντος λογαριασμού, ενώ για το υπόλοιπο μελετάται το σενάριο ρύθμισης έως και 30 δόσεις.
Υπενθυμίζεται, όπως είχε γράψει ο ΑγροΤύπος στις 20 Μαρτίου ότι η ΔΕΗ είχε αρχίσει να κατεβάζει το διακόπτη σε αγρότες με οφειλές από αγροτικές γεωτρήσεις (πομόνες), με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ποτίσουν.

Οι περισσότεροι αγρότες εξ αυτών, κατά τις ίδιες πληροφορίες, περίμεναν την πίστωση των συνδεδεμένων ενισχύσεων, η οποία προβλέπεται να γίνει πριν το Πάσχα, για να καλύψουν τις οφειλές αυτές, ωστόσο η ΔΕΗ τους πρόλαβε και τους έκοψε το ρεύμα, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους.
(agrotypos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου