Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Η ΔΕΗ σε ρόλο πρωταγωνιστή…

 

Την γενική συνέλευση της ΔΕΗ στις 14 Δεκεμβρίου “κυκλώνουν” ήδη οι fund managers, καθώς θα σηματοδοτήσει το μετασχηματισμό της Επιχείρησης σε Όμιλο Συμμετοχών.

Ενα conglomarate σχήμα που θα “στεγάζει” πλέον διευρυμένες δραστηριότητες και ευρύτερο προσανατολισμό- πέραν του core

αντικειμένου- από χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, ακίνητα, πληροφορική, τηλεφωνία κ.λ.π.

Το αν θα προχωρήσει σε δημιουργία αυτόνομης ΑΕΕΑΠ- όπου μόνο η εισφορά της ακίνητης περιουσίας μέσω της “Κωτσόβολος” αρκεί και φτάνει μέχρι και για ξεχωριστή εισαγωγή στο ΧΑ, πιθανότατα να απαντηθεί στην γ.σ

Οπως και άλλα εύλογα ερωτήματα, για παράδειγμα η πρόθεση εισόδου στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών θα επιχειρηθεί (εάν και εφ’ όσον) μέσω εξαγοράς υφιστάμενης εταιρείας; ή το χρηματοπιστωτικό κομμάτι θα μπορούσε να λειτουργήσει στα πρότυπα του ΟΤΕ.

Το σίγουρο είναι ότι, στην γ.σ της 14ης Δεκεμβρίου θα συζητηθούν πολλά- ήδη αρκετά συζητιώνται σε χρηματιστηριακά και επιχειρηματικά γραφεία- ανεβάζοντας το “θερμόμετρο” του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Οι διορατικοί διαχειριστές ξεκίνησαν να τοποθετούνται από την συνεδρίαση της Τρίτης 21ας Νοεμβρίου και τα 10,08 ευρώ.

Συνέχισαν σε σερί ανοδικές συνεδριάσεις, όπου ακολούθησαν κι άλλοι μέχρι τα 10,50 ευρώ ( Παρασκευή 24 Νοεμβρίου).

Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε το “ενεργειακό τραπέζι” στο Greek Investment Confernece, στο Λονδίνο και την αμέσως επομένη ενεργοποιήθηκαν οι πρώτες μεγάλες εντολές αγοράς.

Συγκεκριμένα στην χθεσινή συνεδρίαση με τη μετοχή να “κλείνει” με άνοδο 2,38% στα 10,75 ευρώ (υψηλό ημέρας στα 10,78 ευρώ) έγιναν και 2 μεγάλα πακέτα για: 659.000 τμχ στα 10,46 ευρώ (στις 12.51′ ) και για 174.000 τμχ επίσης στα 10.46 ευρώ λίγο νωρίτερα (στις 12.37′).

Στα 4,106 δισ.  € η αποτίμηση, κατά 64% μεγαλύτερη σε σχέση με την αρχή του 2023.

Του χρόνου τέτοια εποχή;…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου