Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Αντικατάσταση στύλου της ΔΕΗ από εναερίτες (βίντεο)

 Ένας στύλος της ΔΕΗ, κοντά στη γέφυρα της λίμνης (γωνία Κονδυλάκη και Πρίγκιπος Γεωργίου) έπρεπε να αντικατασταθεί. Ο στύλος ήταν πολυκαιρισμένος και υπήρχε κίνδυνος ασφάλειας. Η επέμβαση της αλλαγής έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου. Όπως μας είπαν, «αντί ξύλινου στύλου τοποθετούμε τσιμεντένιο, για μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς λόγω της θέσης του, εντός της πόλης, δεν μπορεί να μπει επίτονο»

  • Παρακολούθησα τις εργασίες του συνεργείου (εργολαβία της ΔΕΔΔΗΕ) και σίγουρα αυτό το επάγγελμα, οι εναερίτες όπως λέγονται, δεν είναι για όλους. Η δουλειά αυτή απαιτεί σωματική δύναμη και ψυχραιμία. Κάθε εναερίτης οφείλει να γνωρίζει άριστα τα μυστικά της αναρρίχησης, της εργασίας σε ύψος και της χρήσης εξειδικευμένων εργαλείων.
  • Κάθε επέμβαση σε εναέρια δίκτυα φέρει μαζί της πολλούς κινδύνους, όπως το ρίσκο της πτώσης, της ηλεκτροπληξίας, ή του τραυματισμού από ακραία καιρικά φαινόμενα. Τους οφείλουμε πολλά γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, χωρίς αυτούς, η ηλεκτρική ενέργεια, που θεωρούμε δεδομένη, δεν θα έφτανε στα σπίτια μας.

 www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου