Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Η ΔΕΗ και στις τηλεπικοινωνίες! Απεριόριστα gigabits σε κάθε χρήστη – Τι σημαίνει

ΔΕΗ Ηλεκτρικής Ενέργειας Ρεύμα

Πολύ σύντομα και συγκεκριμένα από τον ερχόμενο Μάιο έχει προγραμματιστεί η είσοδος της ΔΕΗ στις τηλεπικοινωνίες με το δίκτυο οπτικών που θα φθάνει μέχρι τα σπίτια. Όπως αναφέρει το powergame.gr η εταιρεία έχει πάρει ιδιαίτερα σοβαρά το θέμα και αναμένεται να δραστηριοποιηθεί με εντατικούς ρυθμούς

στη χονδρική αγορά.

Μέχρι σήμερα, το δίκτυο της ΔΕΗ έχει φθάσει σε 140.000 νοικοκυριά σε 11 Δήμους της Αττικής, με το ξεκίνημα να είναι ιδιαίτερα δύσκολο για την εταιρεία. Η ανάπτυξη πλέον του δικτύου έχει τέτοια δυναμική που θα επιτρέψει των υπετριπλασιασμό των νοικοκυριών που θα εξυπηρετεί.

Μια σημαντική διευκρίνηση που πρέπει να γίνει, είναι πως στοχεύει να πείσει Nova και Vodafone κυρίως να αξιοποιήσουν το δίκτυό της για να δίνουν υπηρεσίες στους τελικούς χρήστες, καθώς οι ίδιοι αναπτύσσουν τις υποδομές με το σταγονόμετρο. Αντίθετα, δεν θα συνεργαστεί με την Cosmote, η οποία προσπαθεί να της κλείσει τον δρόμο με κάθε τρόπο.

Τέλος, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα: Η αρχιτεκτονική του δικτύου προβλέπει τη διασύνδεση των νοικοκυριών/επιχειρήσεων μέσω χρήσης αποκλειστικής οπτικής ίνας από την τοπική καμπίνα. Επομένως, η εταιρεία μπορεί να προσφέρει απεριόριστα gigabits σε κάθε χρήστη, ανάλογα με τον τερματικό εξοπλισμό. Αντίθετα, όλοι οι άλλοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι αξιοποιούν την τεχνολογία του διαμοιρασμού (splitting) της οπτικής ίνας από την καμπίνα.

 

techmaniacs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου