Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Διαγωνισμός από τον ΑΔΜΗΕ για την υποστήριξη του Συστήματος Ελέγχου Ενέργειας

 Διαγωνισμός από τον ΑΔΜΗΕ για την υποστήριξη του Συστήματος Ελέγχου Ενέργειας

Ο ΑΔΜΗΕ προχώρησε σε προκήρυξη ύψους 5,8 εκατ. ευρώ για την Παροχή Υπηρεσιών Συντήρησης – Τεχνικής Υποστήριξης του Συστήματος Ελέγχου Ενέργειας (ΣΕΕ).

Συγκεκριμένα, το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στην παροχή υπηρεσιών συντήρησης (προληπτική και αποκατάσταση βλαβών), τεχνικής υποστήριξης και οποιασδήποτε αναγκαίας βοήθειας για την

εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Συστήματος Ελέγχου Ενέργειας (ΣΕΕ) του ΑΔΜΗΕ. Επιπλέον της συντήρησης, είναι απαραίτητες οι παρακάτω πρόσθετες βασικές εργασίες:

• Αναβάθμιση του συστήματος Ιστορικής Καταγραφής (HIS) του ΣΕΕ για την αδιάλειπτη συνέχιση καταγραφής και αποθήκευσης των ιστορικών στοιχείων από τη λειτουργία του ΕΣΜΗΕ.

• Κατάλληλη προσαρμογή της εφαρμογής Αυτόματης Ρύθμισης Παραγωγής (ΑΡΠ – Automatic Generation Control (AGC)) για την εκπλήρωση της υποχρέωσης του ΑΔΜΗΕ για συνεργασία με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα Picasso.

• Αναβάθμιση/επέκταση των λειτουργιών της εφαρμογής του ΣΕΕ για τον περιορισμό των ΑΠΕ (Renewables (RES) Curtailment) ενόψει της πολύ μεγάλης πλέον ενσωμάτωσης παραγωγής ΑΠΕ στη λειτουργία του ΕΣΜΗΕ και της προκύψασας ανάγκης για άμεσο και αυτόματο περιορισμό της παραγωγής αυτής για την ασφάλεια της λειτουργίας του Συστήματος.

 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου