Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Φωτοβολταϊκά, αντλίες θερμότητας και “έξυπνο σπίτι” στα πλάνα του CEO της ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ για το 2024, μετά το deal με τη ΔΕΗ

Φωτοβολταϊκά, αντλίες θερμότητας και “έξυπνο σπίτι” στα πλάνα του CEO της ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ για το 2024, μετά το deal με τη ΔΕΗ

Σε νέους τομείς προϊόντων και υπηρεσιών επεκτείνεται η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς, λίγο καιρό μετά το deal με τη ΔΕΗ. 

Παρουσιάζοντας τα πλάνα του για τη νέα χρονιά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τ.21 του περιοδικού InfoCom και το δημοσιογράφο Χρήστο Κοτσακά, ο κ.  Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος - Dixons South East Europe επεσήμανε πως , δίνοντας έμφαση στην παροχή υπηρεσιών, και

επενδύοντας περαιτέρω στην ανάπτυξη των πωλήσεων προς επιχειρήσεις και οργανισμούς. 

Αν και στη συνέντευξη απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα στο πως η εξαγορά από τη ΔΕΗ θα επηρεάσει τις επιχειρηματικές κινήσεις της εταιρείας για τη νέα χρονιά, ορισμένες αναφορές είναι μάλλον τροχιοδεικτικές. 

Για παράδειγμα, αναφερόμενος στην τρέχουσα οικονομική χρονιά, ο κ. Βασιλάκος επισημαίνει ότι

«η εταιρεία βρίσκεται εντός των στόχων της, με τη δραστηριότητά της να επεκτείνεται με γρήγορους ρυθμούς σε νέους τομείς προϊόντων και υπηρεσιών, όπως η εμπορία αλλά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, αντλιών θερμότητας, επίπλων κουζίνας, κτλ.».

Όπως επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει, με βάση και όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά για τους σχεδιασμούς της ΔΕΗ σχετικά με την ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, η αναφορά του στο κομμάτι του smart home, με τον κ. Βασιλάκο να σημειώνει, μεταξύ άλλων ότι «το “έξυπνο σπίτι” είναι μία ανερχόμενη τάση παγκοσμίως, η οποία καθημερινά εξελίσσεται. Γιγαντώθηκε τη δεκαετία 2010-2020 και μπήκε με ποικίλους τρόπους στα σπίτια των περισσότερων από εμάς. Φυσικά, αναμένουμε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο και σύμφωνα με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει σε επίπεδο ευκολίας, εξοικονόμησης ενέργειας, ασφάλειας και προσβασιμότητας, εκτίμησή μας είναι ότι θα κατακτήσει σύντομα κάθε σπίτι, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των νοικοκυριών». 

Από εκεί και πέρα, παρουσιάζοντας τα σχέδια που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης με αξιοσημείωτα ήδη αποτελέσματα, ο κ. Βασιλάκος σημειώνει ότι «με απολογισμό επενδύσεων ύψους 13,4 εκατ. ευρώ για το 2022/2023 και πλάνο επενδύσεων που πλησιάζει τα 20 εκατ. ευρώ συνολικά για το 2023/2024, το μέχρι τώρα χρονικό πλαίσιο, μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να συνεχίσουμε δυναμικά το επενδυτικό μας πλάνο». Μιλώντας συγκεκριμένα για το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για το 2024, ο κ. Βασιλάκος αναφέρει ότι «το επενδυτικό πλάνο της Κωτσόβολος για το 2024, περιλαμβάνει τη δημιουργία της νέας κεντρικής αποθήκης, την επέκταση του ψηφιακού μας μετασχηματισμού, αλλά και το άνοιγμα νέων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη γεωγραφική μας παρουσία με σύγχρονα καταστήματα / hubs παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, που «ξεκλειδώνουν» σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για την εταιρεία, στο σύνολο της ελληνικής και της κυπριακής επικράτειας». 

Σε ό,τι αφορά το πως ο ίδιος διαβλέπει τα trends που διαμορφώνουν την ελληνική αγορά του retail, ο κ. Βασιλάκος επισημαίνει ότι «η τεχνολογία διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό τις νέες τάσεις γενικά στην αγορά, αλλά και ειδικά στην αγορά του retail, γι’ αυτό και η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να παίξει καίριο ρόλο στην ενίσχυση της αλληλεπίδρασης με τους καταναλωτές, επιφέροντας θετικές επιπτώσεις στη συνολική εμπειρία τους. Επιπλέον, η χρήση εικονικής πραγματικότητας μπορεί να δημιουργήσει διαδραστικές εμπειρίες αγορών για τους καταναλωτές, με τη δυνατότητα δοκιμής προϊόντων πριν την αγορά ή και τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας για την εμπλοκή με προϊόντα και υπηρεσίες. Την ίδια ώρα, η βιωσιμότητα έχει εξελιχθεί σε έναν κρίσιμο παράγοντα για το λιανεμπόριο, καθώς οι καταναλωτές υποστηρίζουν επιχειρήσεις που υιοθετούν σχετικές πρακτικές. Ενδιαφέρονται για τις εταιρείες που έχουν δυναμικό αποτύπωμα στην κοινωνία στην οποία ζουν και μπορούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για μία Καλύτερη Ζωή για όλους».

 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου