Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Αναβολή στα ασφαλιστικά του ΛΑΓΗΕ εναντίον του ΑΔΜΗΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για δικη 
Πραγματοποιήθηκε χθες, 16 Φεβρουαρίου, η ακρόαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο ΛΑΓΗΕ εναντίον του ΑΔΜΗΕ για τις ληξιπρόθεσμές οφειλές του τελευταίου αξίας 300 εκατ. ευρώ προς τον ειδικό λογαριασμό των ΑΠΕ. Παρευρέθηκαν στην διαδικασία ως παρεμβαίνοντες υπέρ του ΛΑΓΗΕ οι σύλλογοι Ε.Π.Η.Ε, ΠΟ.Σ.Π.Η.Ε.Φ και ένας ιδιώτης παραγωγός.
Κατά την ακρόαση ζητήθηκε εκ μέρους του Α.Δ.Μ.Η.Ε, η αναβολή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων με το αιτιολογικό ότι, « ο Λ.Α.Γ.Η.Ε, ο Α.Δ.Μ.Η.Ε και η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου βρίσκονται σε συζήτηση ώστε να βρεθεί τρόπος ομαλοποίησης της ταμειακής κατάστασης του Λ.Α.Γ.Η.Ε και καταβολής των ποσών αυτών στους δικαιούχους τους». Οι παρεμβαίνοντες ζήτησαν από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου  η αναβολή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων να είναι βραχεία, λόγω της εκρηκτικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί από φωτοβολταϊκά. Η Πρόεδρος του μονομελούς Πρωτοδικείου με απόφαση της ανέβαλε την διαδικασία για ένα μήνα, με ημερομηνία συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων στις 16/3/2015.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΗΕ, «σε συνέχεια της εντατικής προσπάθειας που κάνει και συνεπής στις δεσμεύσεις προς τους παραγωγούς, προχώρησε στην άσκηση της πρόσθετης παρέμβασης με σκοπό την διασφάλιση των οφειλομένων για το σύνολο των παραγωγών από ΑΠΕ.
Καθώς οι παραγωγοί φωτοβολταϊκών έχουν υποστεί ιδιαίτερες επιβαρύνσεις, η παρέμβαση μας στην εν λόγω δίκη ήταν επιβεβλημένη. Δεν είναι προς όφελος των παραγωγών η απουσία τους από την διεκδίκηση των χρημάτων τους, καθώς μόνο οι ίδιοι μπορούν να αποδείξουν την επιτακτική ανάγκη είσπραξης αυτών για την επιβίωση τους.
Η Ε.Π.Η.Ε θα συμμετάσχει στην προγραμματισμένη συνάντηση των αντιπροσώπων των παραγωγών από Α.Π.Ε με τον Υπουργό κ. Λαφαζάνη, προσδοκώντας την εποικοδομητική και αποδοτική συνεργασία όλων, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου