Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

O μισθός του γεν. γραμματέα και οι καραμπόλες στη... ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για μισθός 

Φωτιές άναψαν στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, ιδίως σε αυτούς που στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση μελετά μείωση του μισθού που απολαμβάνουν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων.

Θα ρωτήσει κανείς και τι σχέση έχει ο μισθός του γενικού γραμματέα υπουργείου με τα μισθολογικά της ΔΕΗ.
Και όμως, έχει και παραέχει. «Αν ισχύσει ο νέος μισθός ως πλαφόν του ανώτατου μισθού στη ΔEΗ, δηλαδή 3.350 ευρώ μικτά, αυτό σημαίνει ότι αυτόματα θα έχουμε μειώσεις στους σημερινούς μισθούς των εργαζομένων της ΔΕΗ» λένε οι συνδικαλιστές. Εξηγούν δε ότι εφόσον οριστεί το πλαφόν αυτό, θα θιγούν όσοι ασκούν εργασία ημέρας και βρίσκονται στο κλιμάκιο 3 και οι του κλιμακίου 4, εφόσον εργάζονται σε βάρδιες.
Όπως είναι φυσικό τα «τέλια» μεταξύ συνδικαλιστών και πολιτικών άναψαν και μάλιστα «στερεοφωνικά». Οι προσκείμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν παρέμβαση στους δικούς τους υπουργούς και οι των ΑΝΕΛ στους δικούς τους.
Πάντως να πούμε ότι σε περίπτωση που ισχύσει η απόφαση για τους γ.γ. των υπουργείων, η απογοήτευση για τους συνδικαλιστές θα είναι τεράστια και θα έχει επιπτώσεις.
Επίκεινται αρχαιρεσίες στο μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο της ΔEΗ, τον Σπάρτακο, ενώ ξεκίνησε και η διαδικασία για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με τη ΓΕΝΟΠ.
Στην πρώτη περίπτωση οι «αντιμνημονιακοί» συνδικαλιστές θα βρεθούν εκτεθειμένοι, ενώ στη δεύτερη η δευτεροβάθμια οργάνωση θα αναγκαστεί να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στη σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου