Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΑΕ: Η κυβέρνηση πετυχαίνει τη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΑΕΕπίθεση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη εξαπέλυσε η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού για την ΔΕΗ.
Απορρίπτοντας τις διαβεβαιώσεις του κ. Σκουρλέτη για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, η ΛΑΕ τονίζει ότι με όσα συμφώνησε και ψήφισε με το τρίτο μνημόνιο η κυβέρνηση, η ΔΕΗ χάνει άμεσα, αυθαίρετα και πραξικοπηματικά, με τη λογική του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» το 25% των πελατών της στη λιανική και τουλάχιστον το 50% μέχρι το 2020.
Ταυτόχρονα, συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση, υποχρεώνεται από τον Οκτώβρη κιόλας να πουλά στους ιδιώτες ένα μεγάλο μέρος από τη φθηνή ηλεκτρική παραγωγή της που προέρχεται από λιγνίτες και νερά.
Όσον αφορά στον ΑΔΜΗΕ, εκτιμά η ΛΑΕ, ή θα ιδιωτικοποιηθεί ή ως ισοδύναμο θα εκχωρηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητά του.
Η κυβέρνηση πετυχαίνει - από άλλο δρόμο σε σχέση με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - το ίδιο  αρνητικό αποτέλεσμα. Δηλαδή τη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σε όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων σε Ελλάδα και Ευρώπη και σε πλήρη εναρμόνιση με το συντηρητικό πολιτικό κατεστημένο, τονίζει και καταλήγει:
«Το κρέας δεν μπορεί να βαπτίζεται ψάρι. Διότι δεν είμαστε στον μεσαίωνα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου